Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 17. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Csorna ebben az évben nem akar utat építeni

Csorna ebben az évben nem akar utat építeni

A képviselő szerint így elfogadhatatlan a költségvetés.

Csütörtökön ülésezett Csorna Város Önkormányzat Képviselő-testülete. Ezen az ülésen tárgyalták az önkormányzat legfontosabb döntését, az éves költségvetést. Dani Richárd önkormányzati képviselő (MSZP-DK) az ülés után nyilatkozott a költségvetésről.

A képviselő-testület elfogadta a város 2017 évi költségvetését. Ebből kiderült, hogy a csornai önkormányzat 2017-ben nem akar utat építeni és felújítani. A mindenki által ismert állapotok mellett ez számomra elfogadhatatlan. A majdnem 2 milliárdos költségvetésből 2017-re 0, azaz nulla forintot akarnak útépítésre és felújításra költeni.- mondta Dani Richárd. Én tettem egy módosító javaslatot, hogy abból a két milliárdból legalább 10 millió forintot fordítson erre a feladatra a város. Azt javasoltam, hogy ebből a pénzből építsük meg a Rét utcának a Sziget utca és az Irinyi utca közti részét, ahol a lakóházak vannak. Ezzel már régóta adósa az önkormányzat a lakóknak. Természetesen mint minden más korábbi javaslatomat, ezt is kíméletlenül leszavazták. Arra hivatkoztak, hogy majd talán olyan pályázatból lehet útépítés, amit még ki sem írtak. Az eddigi tapasztalataim szerint ha lesz is pályázat, és azon Csorna esetleg nyer, abból az idén már nem valószínű, hogy lesz útépítés. Emiatt egyértelmű volt, hogy a költségvetésre nemmel szavazok.

Ebben a ciklusban ezután semmilyen költségvetési előterjesztést nem fogok megszavazni, ha hiányzik belőle a Rét utca aszfaltozása.- jelentette ki zárásként Dani Richárd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!