Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Szeptember 12. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Csorna és Farád területet cserél

Csorna és Farád területet cserél

Tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. szeptember 10-i üléséről

Első napirendi pontban tárgyalta és fogadta el a képviselő-testület a Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság 2011. évi munkájáról szóló beszámolót. A beszámoló keretében a 2012. január 1. napjától bekövetkezett szervezeti átalakításokról is tájékoztatást kapott az önkormányzat. A képviselő-testület köszönetét fejezte ki a Tűzoltóparancsnokság vezetőjének és személyi állományának a tűzmegelőzés és mentés területén végzett áldozatos munkájáért.

Másodikként vette napirendre a testület az önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról szóló tájékoztatót, amely szerint az önkormányzat 1.726.561 E Ft kiadással és 1.600.903 E Ft bevétellel gazdálkodott. Ezt követően módosította a képviselő-testület az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 7/2012. (II. 27.) rendeletét. A módosítást a költségvetési támogatások változása, a pótelőirányzat biztosítása, intézményi előirányzatok átcsoportosítása, valamint a testületi döntések rendeletbe történő beépítése indokolta. A módosítás szerint az önkormányzat 2012. évi összesített bevételeinek és kiadásainak előirányzata 3.432.543 E Ft.

Negyedikként tárgyalta a testület az állattartási rendeletének hatályon kívül helyezését, amelyet törvénymódosítás tett szükségessé. A törvény szerint mezőgazdasági haszonállat tartása önkormányzati rendeletben nem korlátozható. A közeljövőben új állattartási rendeletet fog alkotni a képviselő-testület.

Módosította a képviselő-testület a Csorna város külterületének övezeti rendszeréről és helyi építési szabályzatáról szóló 12/2002. (V. 31.) rendeletét, amelyet a tervezett M85-M86. számú gyorsforgalmi út és a Csorna-Pápa vasútvonal csomópontjának külön szinten történő (felüljáró) megépítésének terve indokolt.

Egyetértett a testület a város közigazgatási határvonalának területcserével történő módosításával, amely alapján Farád Község Önkormányzatával külterületi ingatlanok cseréjéről állapodtak meg.

Ezt követően elfogadta a testület a Szent Antal temető fejlesztésével kapcsolatos döntéseket. A „Jószív” Temetkezési Kft. és az önkormányzat megállapodása alapján a kibővített temető területén új kirendeltség épület, valamint a kegyeleti közszolgáltatási előírások magasabb szintű ellátása érdekében új ravatalozó épület létesül. A napirend keretében a polgármester úr köszönetét fejezte ki a Csornai Lakás és Garázsfenntartó Szövetkezetnek a városnak ajándékozott területért, amely lehetővé teszi a fejlesztést.

Megtárgyalta és elfogadta a képviselő-testület a termálfürdő 2012. évi működéséről szóló tájékoztatót, egyben köszönetét fejezte ki az üzemeltetőnek és mindazon vállalkozásoknak, személyeknek, akik a fürdő sikeres megnyitásában közreműködtek. A tájékoztató szerint augusztus 22. napjáig kb. 10.000 fő vette igénybe a fürdő szolgáltatásait.

Ugyancsak elfogadta a képviselő-testület a Vilmos Park Kft. beszámolóját. Napirenden szerepelt még a közoktatási intézmények működtetési költségének kérdésköre. Döntés e témában a részletes adatok hiánya miatt nem született, még szeptemberben újratárgyalásra kerül sor.

Döntött még a képviselő-testület:

- a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat 2013. évi fordulóján történő részvételről,

- az önkormányzati villamos energia beszerzésére irányuló közbeszerzési eljárás elindításáról,

- a Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. részvényeire szóló vételi ajánlat el nem fogadásáról

Horváth Péterjegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból