Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Január 16. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Csorna néptáncos élete

Csorna néptáncos élete

Csornai kincsesláda

Manapság sok esetben a munka, a minőség nem kapja meg a megérdemelt elismerést, elvész a fontossága a körülöttünk lévő zajos világban. Szerencsére nincs ez így a csornai Pántlika Néptánc Együttessel és a Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel, amit a városban mindenki néptánciskolaként ismer. Az iskola, a tánccsoport, a vezetők és táncosok már több helyi elismerést, kitüntetést kaptak, de legnagyobb kitüntetés számukra az, hogy minden helyi fellépésükre zsúfolásig megtelik a művelődési központ vagy a szabadtéri színpad nézőtere.

Sok csornai vagy környékbeli „néptáncos szülőként” betekintést kapott abba, hogy mennyi munka van a zsivalygó, „csetlő-botló” óvodás csoporttól a mindig magas színvonalon teljesítő felnőtt csoport műsoráig. Ezek a szülők egy-két generációt ismernek, de átfogó képe a kezdetektől a mai napig az alapító és csoportvezető Lengyel családnak van. Lengyel Sándor összegyűjtötte és rendszerezte emlékeit, fényképeit és dokumentumait, amiből megszületett a Csornai kincsesláda című könyv.

A könyvben Lengyel Sándor sorra veszi az eredményes munka összetevőit. Elsősorban a szándék, az akarat és a kitartás fontosságát a hagyományaink ápolásában, valamint a sok rábaközi csoport közti egészséges versengést említi. Másodsorban a kitartó pedagógiai munkát, majd a szülők áldozatvállalását, segítségét. Nem akarunk mindent elárulni, hiszen egy könyv azért van, hogy olvassák. Ajánljuk ezt a könyvet minden néptáncot kedvelőnek, csornainak, és meg is vásárolhatják 1500 forintért a néptánciskolában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!