Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Június 23. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Csorna térségében ma megkezdték a szúnyogirtást

Csorna térségében ma megkezdték a szúnyogirtást

Az ország tizenhárom térségében, köztük Csornán kezdődött meg a szúnyogirtás ma reggeltől.

A csornaiak ma nem szúnyogcsípésre, hanem a szúnyogirtó repülőgép zajára ébredtek reggel 6 óra után. Remélhetőleg ezután elviselhetőbb lesz a kinn tartózkodás, a kerti munka vagy a kerti parti.

x x x

Hétfőtől az ország tizenhárom térségében, a többi között a Balatonon, a fővárosban, a Tisza-tónál és a Dunakanyarban kezdődik meg a szúnyogirtás, megfelelő időjárási körülmények esetén - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-t.

Mukics Dániel elmondta, hogy a katasztrófavédelem koordinációja mellett zajló munkálatok első hetében 117 ezer hektárnyi területen gyérítik a vérszívókat.

Csorna térségében június 23-tól 26-ig végeznek légi és földi kémiai kezelést. Mukics Dániel korábban az közölte, hogy a katasztrófavédelem által megbízott társaságok a következő időszakban az ország 700 településén végeznek szúnyogirtást, mintegy 820 ezer hektárnyi területen.

A szakértők figyelmeztetése szerint a védekezés annál is inkább szükséges, mert az enyhe tél, illetve a májusi sok csapadék következtében a vízzel borított területeken optimális tenyészhelyek jöttek létre a szúnyogoknak. Az árvízi szúnyogfajok a szokottnál is több petét raktak le a folyók és belvízi területek mentén, ezért extrém mértékű szúnyoginvázióra lehet számítani a nyáron.

További kockázatot jelent, hogy a környező országokban megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, és számítani kell arra, hogy ezek a rovarok felbukkannak Magyarországon is, elsősorban a déli és nyugati országrészeken - mondta korábban Mukics Dániel.

Képünk a tavalyi szúnyoirtáskor készült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.

2024. Április 22. 09:00, hétfő | Helyi

Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát az autóbusz-vezetők?

Online felmérés több mint tízezer dolgozó körében.

2024. Április 21. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.