Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Október 29. 19:47, szombat | Helyi
Forrás: Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Csornai iskolások a Felvidéken

Csornai iskolások a Felvidéken

Határtalanul

A Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola negyven hetedikes diákja számára a „Határtalanul” pályázat lehetővé tette,hogy a felvidékre utazzanak négy kísérőtanárral.

A tanulók 2016. október 5-én indultak kora reggel Ógyallára, ahol a Feszty Árpád emlékszobát tekinthették meg a helyi iskolában. A malonyai arborétum csodás növényeiben is gyönyörködhettek, majd Bajmóc „mesevárát” nézhették meg a kirándulók. Másnap reggel a hóval borított fenyőfák által szegélyezett úton Körmöcbányára mentek, ahol a régi és az új pénzverdét is megtekinthették. Zólyom várában Balassi Bálint emléktáblájánál verset szavaltak, majd sétáltak Selmecbányán. A városról sok érdekességet tudtak meg alaposan felkészült (egyébként felvidéki születésű) idegenvezetőjüktől. Este a szállásukon nem feledkezetek meg október 6-ról, az aradi vértanúkról, akikre egy rövid műsorral emlékeztek. A harmadik napon a méltán világhírű aragonitbarlangba mentek Martonházára, majd az eredeti pompájában megmaradt vadászkastélyba Betlérre. Ott az Andrássy családról emlékezhettek meg. Hazafelé a füleki várat látogatták meg, ahol remek kiállítást néztek meg, megfoghatták a középkori fegyvereket, ruhákat.
A „Határtalanul” program minden résztvevő számára nagyon hasznos volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?