Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. Április 26. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját

Csornai Majális 2018

Csornai Majális 2018

Négy napos hosszú hétvége

Meglehetősen zavarbaejtő közleményt adott ki ma a csornai Városi Művelődési Központ. A környék május elsejéhez kötődő gazdag programkínánatát látva biztosan sok csornai érdeklődött, hogy milyen lehetőségek lesznek Csornán a 4 napos hosszú hétvégén. Megérkezett a válasz.

Majális helyett gazdagabb lesz a Gyermeknap

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy idén a Majális helyett a 2018. május 27-én tartandó GYERMEKNAP-ra tervezünk az eddiginél is gazdagabb, sokszínűbb és még igényesebb programot összeállítani.

Egy nagy színpad is felállításra kerül a művelődési központ parkolójában,
professzionális hang- és fénytechnikával, folk- és látványtánc bemutatókkal, koncertekkel.

A Gyermeknapon nagyon sok játék – köztük több új – várja a gyerekeket, családokat kora délutántól a művelődési központ környékén.

A részletes programot hamarosan közzétesszük.

Mindenkit várunk szeretettel!
Városi Művelődési Központ

Nem tudhatjuk, de valószínűnek tartjuk, hogy ez nem a művelődési központ saját döntése volt. Az elmúlt években láthattuk, hogy a város vezetésének nagyon fura a viszonya május elsejéhez. Valószínűleg túl baloldali nekik. A munka még csak-csak elmegy, de a munkások jogai és lehetőségei, amiért küzdve az elmúlt évszázadban ünneppé vált május 1, az már nem tetszik. Pedig a munkaalapú társadalom építésébe talán beleillene a munka ünnepe, amit a világ nagy részén ünnepelnek. Magyarországon is. Csornán nem.

Akinek még kicsik a gyerekei, az el tudja képzelni, milyen furcsán néznének rá, ha mikuláskor azt mondaná nekik, hogy most nem kaptok semmit, de karácsonykor majd egy kicsit többet.

Programajánlónkban több majálist és családi napot találnak olvasóink, ahol kiválaszthatják a környező települések programjai közül a legszimpatikusabbat. Kapuváron két napos majálist rendeznek, Kónyban a hagyományos Bika fesztiválon május elsején például Charlie lép fel.

Térkép forrás Wikipédia



Címkék: csorna, május 1, majális

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Helyi

Közlekedés teljes sorompós vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban

2024. Május 18. 13:00, szombat | Helyi

Kis-gazda napközis tábor Lászlómajorban

7 éves kortól

2024. Május 18. 09:00, szombat | Helyi

Játék cserebere a csornai könyvtárban

A növény cserebere sikerén felbuzdulva most a kisebbekre is gondoltak.