Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Május 19. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: Papp József

Csornai néptáncos generációk egy színpadon

Csornai néptáncos generációk egy színpadon

30 év Gyöngyszemei – A Pántlika Néptáncegyüttes jubileumi műsora

- Jé, ő is? Meg ő is? Meg már a gyerekei is?

Ilyeneket gondoltunk szombaton mi nézők, akik két előadáson is zsúfolásig töltöttük meg a csornai művelődési központot. Jó ismerősöket láttunk a színpadon a boltból, az utcáról, városi intézményekből, piacról, mindennapi életünkből. A Pántlika 30 éves történetének generációi váltották egymást az együttes legsikeresebb koreográfiáiban.
Táncos generációk, szülő generációk, néző generációk találkoztak újra.

Ott ültünk a nézőtéren, akik óvodás korukban kezdtük próbára vinni és onnan haza a gyerekeinket, meg-megnéztük, hogy keresik a ritmust, és Sanyi bácsi zongorázására néha meg is találták. Aztán együtt néztük a műsorokat. Büszkék voltunk a gyerekeink produkcióira, és érdeklődve néztük az idősebbek táncait. Az évek során a mi gyerekeink is „belenőttek” ezekbe a koreográfiákba. Később már nem kellett vinni őket, már egyedül jártak próbákra, eleinte biciklivel, ma már elviszik az autót.

Generációk „kiöregedtek”, mások belenőttek, mások most kezdik az utat. Ez az este lehetőséget adott arra, hogy egy színpadra álljanak, egy műsorban szerepeljenek.

A legszebben a szülő-gyerek produkciók szemléltették ezt a folyamatosságot. Elegáns és bravúros produkciók váltogatták egymást, azok is átélhették az együttes 30 évét, akik nem lehettek ennek részesei.

Láttuk, hogy a Pántlika egy család. A tánc közben összevillanó szemek, mosolyok, a két kimerítő előadás után hajnalig tartó buli is bizonyította, hogy nem csak táncot, hanem összetartást, barátságot, egymásért vállalt felelősséget, felhőtlen vidámságot is tanultak itt a gyerekeink.

Köszönet mindezért a Lengyel családnak, a szülőtársaknak, a kitartó gyerekeinknek, az együttes minden támogatójának, a nézők szeretetének, ami máig életben tartja az együttest.

A műsor első része.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:00, szombat | Helyi

Nyári alkotótábor gyerekeknek Beledben

Érdeklődni jelentkezni a művelődési házban lehet.

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!