Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Csornaiak az Ultrabalatonon

Csornaiak az Ultrabalatonon

Több csapatban is futottak a városból.

Csornán egyre nagyobb kultusza van a futásnak, egészséges életmódnak. Civil kezdeményezésre évek óta Látjuk a "FussRábaköz" facebook csoport egyre növekvő létszámát, és a tagok által önmaguk elé állított egyre nagyobb kihívásokat, vagy közösségi örömfutásokat.

Nemrég adtunk hírt a Rábaköz-Csallóköz ultrafutásról, ahol a tagok váltóban egy-egy szakaszt teljesítve 92 kilométert futottak. Olyan is volt, aki egymaga teljesítette a teljes távot.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az Ultrabalatont, ahol a vállalkozó kedvű futók váltóban körbefutják a Balatont, ezzel 211 kilométeres távot teljesítve. A hírekből láttuk, hogy Takács Krisztián Csipi ultrafutó jótékonyságból, duplán (!) teljesítette a távot, minden megtett kilométerrel növelte a Suhanj Alapítvány adományait, amit a fogyatékkal élők sportolásának elősegítéséért hoztak létre. A dupla körre tervezett 4.220.000 Ft tervezett adomány helyett végül 8.304.00 folyt be. Tisztelet és megbecsülés ezért a teljesítményért.

Visszatérve a csornaiakra a FussRábaköz csoport tagjai kilépve a Rábaközből, részt vettek az Ultrabalatonon (felső kép), mindenki sikerrel és sérülésmentesen, egészségben teljesítette a vállalt távját, ezzel hosszú időre szóló szép emlékeket szerezve önmagának és a csapatának.

A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyen a Hunyadi János Technikum is képviseltette magát. A 3 fő lány- és 5 fő fiú tanuló alkotta csapat mellé csatlakozott 4 oktató is. Így 12 futóval és 1 kerékpáros kísérővel, szombaton, 11.45-kor vágtak neki a 211 km-es versenytávnak. A csapattagok egymást váltva, fejenként 3-4
alkalommal, képességeikhez és lehetőségeik mérten kiválóan teljesítették az 56 szakaszra osztott távolságot.

A Facebook-on böngészve lehetett rálelni ezekre a résztvevőkre, de rajtuk kívül is voltak még csornai résztvevők, ki a GYSEV csapatában, ki a tűzoltókkal, ki másokkal.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

A képen a Hunyadi csapata

Címkék: futás, Ultrabalaton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Helyi

MDS mini és gyerek nyári tánctáborok

Jelentkezni lehet június közepéig.

2024. Május 20. 13:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Május 19. 19:00, vasárnap | Helyi

Állítsuk meg az akkumulátorgyárak szennyezését!

Petíció