Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Március 08. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Csornán, Mihályiban, Enesén, Szilsárkányban, Szilban és Beledben is károkat okozott a tegnapi viharos szél

Csornán, Mihályiban, Enesén, Szilsárkányban, Szilban és Beledben is károkat okozott a tegnapi viharos szél

Viharos szél tombolt tegnap a megyénkben

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint csütörtök estig a Dunántúl északi kétharmadában viharos (60-80 km/h), a Dunántúl északnyugati területein néhol 90 km/h feletti széllökés is előfordulhat délnyugati irányból.
A feltámadó, olykor viharos erejű szél a tűzoltóknak is munkát ad Győr-Moson-Sopron megyében. Már délután 25 riasztás érkezett a viharos szél miatti károkhoz. Eleinte Sopronban és környékén, később megyeszerte útra, vagy vezetékekre dőlt fákhoz, nagyobb forgalmi akadályt jelentő ágakhoz riasztották őket, de több helyen épületekben is keletkeztek kisebb károk, lehulló cserepekhez, szél által meglazított bádoglemezek eltávolításához vonultak, illetve vonulnak most is megyénk hivatásos, és több helyszínen az önkéntes tűzoltók is.

Többek között Sopronban az Újteleki utcánál, az Ötvös utcában, illetve a Színház utcában a tetőn meglazult bádoglemezhez, lehulló cserepekhez vonultak, Hegykőn az iskolai étkező tetejéről a szél által megbontott bádoglemezt kellett eltávolítani. Mihályiban egy épületre dőlt fenyőfa a lakóház tetőszerkezetét is károsította, miközben egy vezetéket is leszakított. Beleden, Ravazdon, Enesén, Szilsárkányban is útra, vagy vezetékekre szakadt fákhoz riasztották a tűzoltókat. Győrben egy melléképület tetején a hullámpalát tépte fel a szél, Szilban az iskolai tornaterem teteje, valamint az iskola tűzfalának szigetelése is megrongálódott. A tűzoltók egymás után számolták fel a károkat, munkájukat az önkéntes tűzoltó egyesületek is segítették. A vihar okozta káresetek során személyi sérülés nem történt.

Tegnap délután a csornai Vilmos Park Kft is közzétett egy felhívást a Facebook oldalán. A cég által közzétett képen látszik (felső kép), hogy egy hatalmas fenyőfát döntött ki a szél a Szent István téri parkban. A felhívásában a társaság arra hívta fel a figyelmet, hogy a viharos szél miatt a balesetek elkerülése érdekében ne tartózkodjanak a parkokban.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 16. 10:19, vasárnap | Helyi

Police Coffee - kávé mellett beszélgettek a rendőrök a járókelőkkel a vagyonvédelemről Csornán

A megyei rendőr-főkapitányság és a csornai Rendőrség bűnmegelőzési szakemberei a Szent István téren várták az érdeklődőket.

2019. Június 15. 10:00, szombat | Helyi

Nyári időszakban a gyorsabb az ügyintézés, rövidebb a várakozási idő

Legyen harminc percünk a biztonságért!

2019. Június 14. 16:00, péntek | Helyi

Vasárnap éjfélig érvényben marad a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó

Egyelőre nem csillapodik a kora nyári hőség

2019. Június 14. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?