Városlista
2023. május 28, vasárnap - Emil, Csanád

Hírek

2020. Április 17. 13:05, péntek | Helyi
Forrás: Csorna Önkormányzat

Csornán most hétvégén is szigorított szabályok lépnek hatályba a járvány miatt

Csornán most hétvégén is szigorított szabályok lépnek hatályba a járvány miatt

dr Bónáné dr Németh Katalin Csorna polgármesterének közleménye.

Tisztelt Csornaiak!

A kormány újabb egy héttel meghosszabbította a kijárási korlátozásról szóló rendelet határidejét. Egyúttal ismételten döntött arról, hogy az elkövetkező hétvégén a polgármesterek élhetnek a rendelettől eltérő szigorításról.

Ennek alapján 2020. április 18. (szombat) 00.00 órától április 19. (vasárnap) 24.00 óráig terjedő időszakra szigorítást tartalmazó polgármesteri rendeletet
csupán a kiskorúak kijárási korlátozása tárgyában bocsátok ki, melynek értelmében este 20 óra és reggel 6 óra között nem lehetnek a közterületen 18 év alattiak.

A 71/2020. (III.27.) Kormányrendeletben meghatározott üzletek NYITVA lehetnek,
a nyitvatartásra és az egészségügyi védőtávolságra vonatkozó szabályok betartása mellett!

Bízom abban, hogy a jövőben is olyan fegyelmezett hozzáállást fognak tanúsítani a járvány megelőzése, lassítása érdekében, mint ahogyan azt a csornaiak többsége a húsvéti hosszú hétvégén is tette. Azoknak, akik akkor felelős magatartást tanúsítottak, köszönöm mindezt!

A rendőrség ellenőrzési tevékenysége Csorna bel- és külterületén folyamatos, az elmúlt időszakban több esetben is sor került intézkedésre. A rendőrség és a polgárőrség munkáját külön is köszönöm!

Fontos tudni, hogy továbbra is kerülni kell a csoportosulást, a személyek érintkezése során az egészégügyi védőtávolságot, a másfél-két métert feltétlenül tartani kell! Otthonunkat csak alapos indokkal hagyjuk el, és ha kimegyünk lakásunkból, lehetőség szerint használjunk kesztyűt és védőmaszkot!

A bevásárlóközpontok üzemeltetőit külön is kérem, hogy az épületen belül is biztosítsák a kormányrendeletben meghatározott személyes védőtávolságokat a vásárlás során, tegyék meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy csak annyi vásárló lehessen a bevásárlóközpontban, amennyit a megfelelő védőtávolságok betartása megenged.

Kérem a lakosságot, hogy a vásárlás intézése során ne csupán a parkolókban, de az üzleteken belül is igyekezzenek tartani a személyes védőtávolságot!

A hétvégén várható jó idő ellenére Csorna Város bel- és külterületén egyaránt be kell tartani az előírt 1,5 méteres védőtávolságot a gyalogosok, és 10 m-es távolságot a kerékpározók között.

Hiszek benne, hogy mindenki átérzi a helyzet súlyát és megtesz mindent annak érdekében, hogy ne növekedjék a megbetegedések száma.

Kérem Önöket, tartsuk be a szabályokat és vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Alapos indokok otthonunk elhagyására, valamint az üzletekre vonatkozó szabályok ezen a linken.

Csorna, 2020. április 17.

dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 10:00, vasárnap | Helyi

Elindult a gyepek titkai fotópályázat

Az idei fotópályázat célja bemutatni a legelő őshonos háziállatfajtáinkat.

2023. Május 27. 17:00, szombat | Helyi

Veszélyes vegyi anyagok az otthonunkban

10+1 szakértői tipp a biztonságért

2023. Május 27. 10:00, szombat | Helyi

Hiába lesznek olcsóbbak az új lakáshitelek, meglepetés jöhet a kamatstop után

Sok adós hiteltörlesztője akár meg is duplázódhat ideiglenesen.