Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 24. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Csornán tartották a közbiztonsági referensek éves továbbképzését

Csornán tartották a közbiztonsági referensek éves továbbképzését

Elismerést kapott Rábacsanak község közbiztonsági referense.

A héten Csornán tartották Győr-Moson-Sopron megye közbiztonsági referenseinek éves továbbképzését. Az értekezletet Sári Ákos tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, köszöntve a résztvevőket. Az alezredes beszédében kiemelte a közbiztonsági referensek munkájának fontosságát, hiszen a referensek fő feladata a helyi szintű katasztrófavédelmi feladatok szakszerű ellátásának elősegítése a polgármester közvetlen munkakörnyezetében.

Az előadók változatos témájú, színvonalas előadásokkal készültek a közbiztonsági referensek részére. Elsőként Orosz László honvéd százados mutatta be a hadkiegészítés rendszerét, valamint a biztonsági kihívások katonai vonatkozásait, majd Regényi Győző tűzoltó alezredes, a soproni katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője a téli rendkívüli időjárásra történő felkészülési feladatokat összegezte. Ezt követően Csepi László tűzoltó ezredes, a győri katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője számolt be a járási mentőszervezetek minősítő gyakorlatainak tapasztalatairól, majd az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság képviseletében Bartal Gergely az ár- és belvízvédelmi feladatokkal és fejlesztésekkel kapcsolatban tartott tájékoztatót. A polgári védelmi felkészítésekről, az önkéntes mentőszervezetek 2018. évi pályázati lehetőségeiről, a vis maior rendszer használatának tapasztalatairól, valamint a 2019. évi feladatokról már Beke Zoltán tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő adott tájékoztatást.

Az éves értekezlet a felkészítésen túl az elismerésre is alkalmat teremtett. A rendezvény zárásaként Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató a közbiztonsági referensek 2018. évi munkáját megköszönve és értékelve átadta az „Év közbiztonsági referense” címhez járó emléklapot, amit az idei évben Hosszúné Füleki Éva Rábacsanak közbiztonsági referense nyert el. (alsó kép)

A közbiztonsági referensek munkája sokrétű és összetett, a felkészülési időszakban tervezési és szervezési, a védekezés időszakában döntés-előkészítési és koordinációs, a helyreállítás időszakában pedig kárfelmérési és ellenőrzési feladatokat látnak el, mely összetett feladataik sikeres elvégzéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.