Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Május 26. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Csúnyán elintézte az eső az épülő gyorsforgalmi utat

Csúnyán elintézte az eső az épülő gyorsforgalmi utat

Azt senki nem tudta megmondani, hogy a városon kívüli állapotoknak van-e köze a Csornán napközben kialakult totális forgalmi káoszhoz.

A hosszú hétvége utáni első munkanap az útépítőknek kárfelméréssel, a közlekedőknek hatalmas csornai dugókkal indult.

Nem volt kegyes a pünkösdi ünnepekhez az időjárás. Folyamatos eső, szél és hideg kényszerítette a falak közé a szabadtéri, kerti programokra vágyó és készülő embereket. Itt a Rábaközben legalábbis mindenképpen. A városban tóvá változott parkolók és utak az ünnep vacogós napjait nehezítették, az M85-ös gyorsforgalmi út építői azonban súlyos károkkal szembesültek a mai munkakezdésen. A nagy mennyiségű, sokszor heves esőzés számtalan helyen leomlasztotta az épülő gyorsforgalmi útról a rézsűt. Nem csak a takaró humusz réteget mosta le, hanem a kavics töltésből is több köbméteres darakokat mosott ki. Az előregyártott betonelemekből készített folyókák betonalapját is kimosta a lezúduló víz, úgyhogy az elemek a rézsű oldalában és aljában gyűltek össze hegyén-hátán. A ma délután fényképezett állapotokat képgalériánkban megnézheti.

Aki ma autóval próbált közlekedni a városban, az átélte a totális dugót, ami ezúttal a városon kívül is tartott. Bősárkány irányából már kora reggel olyan hosszú kamionsor torlódott fel Csornánál, aminek a vége Bősárkányig ért. A 85-ös útról befelé Győr irányából sem volt jobb a helyzet. Csorna határában az elkerülő út felüljárói alatt aszfaltozták az utat, ezért fél pályán haladt a forgalom. Ez akkora dugót okozott, hogy a sor vége Bágyogszovát előtt, a második körforgalomban állt. A fotózásból egyszerűbb és gyorsabb volt Barbacson keresztül visszajönni Csornára. Számtalan helyismerettel rendelkező autós választotta ezt az útvonalat. Ettől ugyan nagy lett a forgalom, de lagalább folyamatosan, normális sebességgel lehetett haladni.

Több közlekedési szakembert is megkérdeztünk, hogy mi lehetett a városban kialakult torlódás oka. Ma olyan káosz alakult ki látszólag ok nélkül, amilyet a múlt héten a körforgalom lezárásakor vártunk, de akkor szerencsére elmaradt. Egyértelmű okot senki nem tudott mondani. A pünkösdi hosszú hétvége kamionstopja után rengeteg kamion egyidőben indult útnak, amik aztán feltorlódtak a termálnál épülő körforgalom miatti lámpánál, aztán Csorna belvárosban a jelzőlámpák átállítása miatt. Hektikusan és nagyobb tömegben érkeztek a járművek a 85-ös aszfaltozása miatt is Dör felől. Csorna belvárosában a közvilágítás lámpatestjeinek cseréje miatt is szűkültek a sávok, lelassult a forgalom.Úgy néz ki, hogy a városban adódtak össze a ezek a külön-külön látszólag nem jelentős problémák.

Képgalériánkban ízelítőt adunk a mai őrületből.

Címkék: csorna, dugó, eső, kamion

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei