Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 26. 19:50, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

Disznót vágtak a szanyi öregfiúk

Disznót vágtak a szanyi öregfiúk

Három éve hagyomány, hogy a szanyi öregfiúk közösen disznót vágnak.

A kora reggeli gyülekezőre érkezők „valami szesszel” jelentek meg, így körülbelül tíz flaska különböző nedű – ház pálinka, szilvapálinka, mézes barack, ágyas szilva, visky – gyűlt össze.

Szükség is volt rá, hiszen minden mozzanatra inni kellett, így a találkozásra, a két darab sertés állatszállítóra történő felhajtására, elöntésre került a fogópálinka, mosópálinka, bontópálinka és ez így folytatódott a további munkafolyamatoknál is.
Az áldozatok kíséretet is kaptak, hiszen az öregfiúk velük együtt utaztak a tett színhelyére úgy, hogy az útba eső összes csapszéket meglátogatták. (Szanyban a Görbekocsma, Tulipán Vendéglő, Rózsakert Vendéglő, Rábaszentandráson Mennybetérő Vendéglő, Soboron pedig az italbolt.)
A viszontagságos út után megérkezve nagyobb sebességre kapcsoltunk és a feladatok hozzáértő elosztása után gyorsan feldolgozásra kerültek a sertések. A reggelit a felfogott vérből és májból készítettük, amely a sok-sok kupica pálinka után ugyancsak jólesett. A gyors munka eredményeképpen ebédre már toroskáposzta, sülkolbász és vesevelő volt.
A sertés feldolgozása során előkészítettük a vacsoránakvalót.A vacsoráshoz nem szükséges anyagok bezacskózásra kerültek és ez az alapanyag biztosítja az öregfiúk 2012 évi szezonjának mérkőzések utáni ellátását.
A feleségek este 19 órára voltak hivatalosak a sobori vadászházba.Mint eddig mindig, nekik most is csak a terített asztalhoz kellett ülni, így ezen az estén számukra csak a szórakozás jutott.
Az öregfiúk a terített asztalra varázsolták a májgaluskás húslevest, toros káposztát, pecsenyét, kirántott szeletet. A terített asztal láttán mindenkinek hihetetlen jókedve kerekedett, és a bőséges toros vacsora után táncest és nótaest kerekedett Greznár Zoltánok (több generációs) zenekara által szolgáltatott kitűnő zene mellett.

Címkék: szany

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A Kerényi György Művészeti Iskola felvételi tájékoztatója

Három tanszakon: zene, képzőművészet, néptánc várják a jelentkezőket.

2024. Április 22. 09:00, hétfő | Helyi

Milyennek látják a hazai közlekedési kultúra színvonalát az autóbusz-vezetők?

Online felmérés több mint tízezer dolgozó körében.