Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2012. Április 13. 07:05, péntek | Külföld
Forrás: OrintPress

Dollármilliárdokat csaltak ki az amerikai adóhivataltól

Dollármilliárdokat csaltak ki az amerikai adóhivataltól

Amerika szerte célegyenesbe érkeztek az SZJA-előkészületek a jövő heti határidő előtt, de állítólag sokan megdöbbenve veszik észre, hogy mások már benyújtották nevükben a bevallást és bezsebeltek komoly visszatérítést.

A hatalmas léptékű bűnszövetkezet állítólag éveken át zavartalanul működött, kihasználva az Egyesült Államokhoz tartozó, de sok mindenben autonóm Puerto Rico különleges helyzetét.

Ha ugyanis megszerezték a 3 és fél millió körüli lakosú Karib-tengeri sziget polgárainak személyi adatait, akkor azt a látszatot kelthették, hogy az odahaza Washingtonnak nem adózó emberek a kontinensre költöztek és adófizetőkké, illetve túlfizetés esetén adó visszatérítést igénylőkké váltak - írta Martin-Kovács Miklós a Gazdasági Rádió chicagói tudósítója. A láncolatba bevontak korrupt postásokat is, akik egyenként száz dollárért kiemelték a levelek közül az adóhivatal alkalmasint több ezer dolláros visszatérítési csekkjét tartalmazó borítékokat.

A Wall Street Journal számolt be elsőként a hatalmas léptékű szélhámosságról, amely valahogy a legutóbbi gazdasági válságot követő hírzuhatag mögé szorult, pedig egyes bűnözőket lefüleltek már korábban is. Az egész országot átszövő bűnszövetkezet valódi kártékonyságát azonban jobbára mostanában kezdik átlátni. az adóhivatal, az IRS sajtósai igyekeznek arról is beszámolni, hogy sok milliárd dollár értékű csalást sikerült megelőzniük, de ettől még egy ideig alighanem téma lesz majd, hogy több milliárd dollárt viszont kicsaltak a költségvetésből a gyanútlan polgárok személyazonosságával visszaélő amerikai bűnözők.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 28. 06:00, csütörtök | Külföld

Ellenőrzik az oltóhelyeket a jogosulatlan páciensek kiszűrésére Romániában

Vlad Voiculescu román egészségügyi miniszter ellenőrzéseket rendelt el az oltóközpontokban, miután kiderült, hogy több mint ezerháromszáz személy jogosulatlanul, soron kívül oltatta be magát.

2021. Január 28. 05:00, csütörtök | Külföld

Hollandiában 130 embert tartóztattak le a kijárási tilalom elleni tüntetések miatt

A zavargások nyomán további 130, főleg fiatalt vettek őrizetbe a holland hatóságok szerdára virradó éjszaka a koronavírus-járvány lassítása érdekében bevezetett kijárási tilalom elleni tüntetések miatt

2021. Január 27. 17:05, szerda | Külföld

Újabb gazdasági mentőcsomagot jelentett be a szerb elnök

Újabb gazdaságélénkítő mentőcsomagot jelentett be Aleksandar Vucic szerb elnök, aki arról beszélt, a koronavírus-járvány sújtotta vállalatok mellett Belgrád ismét segít az állampolgárokon is.

2021. Január 27. 15:03, szerda | Külföld

Már alig bírják a terhelést a kórházak Izraelben

Izraelben már alig bírják a terhelést a kórházak a Covid-betegek magas száma miatt, a mentők a parkolókban várakoznak az új betegekkel - jelentette a 12-es kereskedelmi televízió szerdán.