Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 06. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Kóny Községi Önkormányzat

Ebösszeírás Kónyban

Ebösszeírás Kónyban

Kerülje el a bírságot!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvényrendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokrólhelyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni.
Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a településiönkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A 2015. évi ebösszeírás céljából kérem a Kóny közigazgatási területén tartott négyhónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, az „EBÖSSZEÍRÓ ADATLAPOT”kitölteni, amennyiben ebet nem tartanak a NEMLEGES NYILATKOZATOT és legkésőbb2015. február 28. napjáig az alábbiakban felsorolt módokon az önkormányzathozeljuttatni szíveskedjenek:
- személyesen vagy postai úton, a Kónyi Közös Önkormányzati Hivatal 9144 Kóny,Rákóczi utca 30. szám alatti címére vagy.faxon (96) 280-309 vagyelektronikusan, a info@kony.hu címre megküldve (scannelt formában).

Az ebösszeíró adatlap beszerezhetők a Kónyi Közös ÖnkormányzatiHivatalban, valamint az önkormányzat weboldaláról letölthető.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2015. február 28.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettségelmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege azállatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000Ft.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát apolgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, azebtulajdonosok az ebösszeírását követően is kötelesek az adatokban bekövetkezőváltozásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról ésforgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (microchip)megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározottkötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkezőebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Együttműködésüket köszönöm!

Némethné Hajzer Marietta jegyző

Címkék: ebösszeírás, kóny, kutya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.