Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2023. Február 14. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy ember meghalt, hét megsérült a tegnapi balesetekben

Egy ember meghalt, hét megsérült a tegnapi balesetekben

A megye útjain a tegnapi balesetek oka szinte kivétel nélkül a sebesség nem megfelelő megválasztása volt.

Vármegyénk útjain a tegnapi napon egy halálos kimenetelű, négy személyi sérüléssel és hat anyagi kárral végződő közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2023. február 13-án 17 óra körül a 82-es számú főúton egy személygépkocsi frontálisan ütközött egy helyközi járatú autóbusszal. A balesetben a személyautó 44 éves vezetője a helyszínen életét vesztette. Az autóbusz sofőrje, illetve további négy utas megsérült.

Egy 45 éves asszony közlekedett személygépkocsival a reggeli órákban a 8136-os számú úton az M1-es autópálya felől Bőny irányába, amikor elvesztette az irányítást a gépjármű felett, és az útról lesodródott. Az autó a szántóföldön a tetejére borulva állt meg, ennek során a nő súlyos sérüléseket szenvedett.

Győr-Ménfőcsanakon történt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset a tegnapi napon szintén a reggeli órákban. Egy 53 éves nő a Hegyalja utcában haladt személygépkocsijával, amikor egy jobbra ívelő kanyarban a fagyos aszfalton a jármű megcsúszott, és először egy korlátnak, majd egy ingatlan kerítésének ütközött. A balesetben a gépkocsi vezetője megsérült.

A sérült személyeket a mentőszolgálat munkatársai minden esetben kórházba szállították, a balesetek körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

A gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. A megengedett legnagyobb sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető elvesztheti uralmát a jármű felett. A gyorshajtó sofőr felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások életét, testi épségét is veszélyezteti. A rendőrség óva inti a járművezetőket e felelőtlen magatartástól! Kérjük, hogy a közúti közlekedés szabályait mindig tartsák be!

Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák! Minden esetben tartsák be a sebességhatárokat és közlekedésük során legyenek tekintettel az út-időjárási- és látási viszonyokra!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 16:00, szombat | Helyi

Bóna Szabolcs az Agroinform podcastjában beszél az állattenyésztés körüli félreértésekről

Rengeteg félreértés kering az állattartás és az állattenyésztés körül.

2023. December 09. 13:00, szombat | Helyi

Ne a tűzoltók érkezzenek, inkább a vendégek

Az adventi időszak veszélyei.

2023. December 09. 09:00, szombat | Helyi

A közelmúltban több balesetet is okozott az elsőbbségadás elmulasztása

Az elsőbbség megadása kötelező!

2023. December 08. 16:00, péntek | Helyi

Mihányi is csatlakozott a karácsonyi cipősdoboz akcióhoz

Adományaikat december 18-ig adhatják le.