Városlista
2023. február 9, csütörtök - Abigél

Hírek

2011. November 13. 07:05, vasárnap | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Egy korszak ért véget Olaszországban

Egy korszak ért véget Olaszországban

Silvio Berlusconi olasz kormányfő szombaton Rómában benyújtotta lemondását Giorgio Napolitano államfőnek – jelentette be a Quirinale, az olasz elnöki palota. A közlés szerint az államfő elfogadta Berlusconi lemondását.

A Quirinale előtt várakozó tömeg „bolond” kiáltásokkal fogadta Berlusconit, s többen aprópénzt dobáltak irányába. A Hír TV beszámolója szerint ezrek ünneplik Silvio Berlusconi távozását kiemelt rendőri készültség mellett Rómában.

Előzőleg a szenátus, majd szombaton a képviselőház hagyta jóvá a gazdasági megszorításokat tartalmazó reform- és költségvetési csomagot.

Az EU-elvárásokat is tartalmazó stabilitási csomag szinte módosítás nélkül ment át az olasz parlamenten, miután a megcsappant parlamenti támogatással szembenézni kényszerülő Berlusconi ennek elfogadásához kötötte távozását a miniszterelnöki posztról. Berlusconi mandátuma 2013-ban járt volna le.

Az európai politika 75 éves veteránja közel húsz év után távozik a politika nagyszínpadáról.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 09. 07:19, csütörtök | Külföld

Brit-ukrán nyilatkozat: Ukrajnának joga van a NATO-csatlakozáshoz

Ukrajnának joga van arra, hogy csatlakozzon a NATO-hoz - áll a brit és az ukrán kormány szerdán Londonban kiadott közös nyilatkozatában.

2023. Február 08. 07:32, szerda | Külföld

Rengeteg amerikai fegyvert vásárolnak a lengyelek

Az amerikai külügyminisztérium jóváhagyta rakétarendszerek eladását legfeljebb 10 milliárd dollár (mintegy 3700 milliárd forint) értékben Lengyelország számára - jelentette be az amerikai védelmi minisztérium kedden.

2023. Február 07. 13:53, kedd | Külföld

Ukrajnai háború - Sojgu: sikeres az orosz előrenyomulás Bahmutnál és Vuhledarnál

Sikeresnek nevezte a harci műveletek előrehaladását Artemivszk (Bahmut) és Vuhledar térségében kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

2023. Február 07. 07:41, kedd | Külföld

Fehér Ház: az Egyesült Államok nem keresi a konfliktust Kínával, de megvédi szuverenitását

Az amerikai hatóságok a felszínen és a tenger alatt is változatlanul gyűjtik a szombaton megsemmisített kínai információs léggömb darabjait - jelentett ki a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának kommunikációs koordinátora.