Városlista
2020. december 2, szerda - Melinda

Hírek

2020. Október 27. 10:04, kedd | PR
Forrás: 24/7

Egy társas webáruház szerint ezek most a legjobb játékok

Egy társas webáruház szerint ezek most a legjobb játékok

Cicáktól a zombikig

AGémklub weboldalánnemrég tettek közzé egy TOP 50-es listát a legnépszerűbb társasjátékokról. Ha nem akarunk túlságosan belemerülni a társasjátékok témájába, de akár saját magunknak, akár másnak vennénk ajándékba egy vagy néhány társast, nem érdemes sokkal tovább keresni.

Ez a lista, amely elérhető a linkre kattintva az első sorban, az értékesítési statisztikák (mind bel-, mind külföldi) és a játékosok értékelései alapján készült. Megtaláljuk itt az „Év játéka” díjjal jutalmazott társasjátékok is. Klasszikus, ismerős játékokkal is találkozhatunk a listán akkor is, ha egy ideje nem követtük a társasjáték-világ újdonságait.

A lista évről évre megújul, így az új szuper játékok sem maradtak le róla! A legkisebbeknek 3 játék való, amelyeket 6 éves kortól ajánlanak. Ezek a Dobble család (pörgős, gyorsasági játék, amely a koncentrációt és a reflexeket is fejleszti, 4290 Ft), a Nem én voltam! (kártyajáték, amelyben más kisállatára kell fogni a szoba közepén bűzölgő kupac „tettét”, 3190 Ft) és a Sztorikockák (csapatépítős, lazulós játék akár 20 főnek, 3790 Ft).

7 éves kortól a Robbanó cicák nevű játék kerül be a képbe (macska-kedvelők előnyben: humoros, groteszk figurák jelennek meg ebben a gyors és kegyetlen játékban, 6490 Ft).

8 éves kortól a már a lista több, mint a felét kipróbálhatjuk: az előző négy játék mellett huszonhárom másikat. A teljesség igénye nélkül például az Álmodj velem (gyönyörűen illusztrált kommunikációs játék, amelyben a fantáziát is el lehet engedni, de koncentrálni is kell, 9990 Ft), a Bang! (4-7 játékos részére kártyajáték a vadnyugaton, ahol mindenkinek van titkos szerepe is, 5990 Ft) és a Csótánypóker (zsebben hordható, kis kártyajáték 2-6 főnek sok nevetéssel és simliskedéssel, 3490 Ft).

10 éves kortól tizenhárom másik játékot ajánlanak nekünk a listáról, például a 7 csoda családot (az ókori 7 csoda felépítését kell elérnünk egészen az alapoktól 11490 Ft), a Mysteriumot (kísértetjárta kastélyban szellemek és médiumok szerepét vesszük fel, fontos benne a csapatmunka is, 12990 Ft) és a Splendort (kereskedelemre, passzív jövedelemre, profitszerzésre tanít ez a játék nagyon egyszerűen, könnyen tanulhatóan, 9590 Ft).

12 éves kortól három másik játék kerül a látóterünkbe, a Jaipur (2 játékosnak, olyan kártyajáték, amely a távolkelet kereskedelmét használja témaként, 6990 Ft), a Kódfejtő (3-8 játékosnak, egy szóasszociációs csapatjáték, 6990 Ft) és a Szabadulópakli (amely egy szabaduló szoba élményét gyömöszöli bele egy pakli kártyába, 2990 Ft).

13 és 14 éves kortól négy és három új játékon gondolkodhatunk el, ezek közül a kedvenceink az Everdell (komplexebb családi játék Örökvölgy rejtekében, 18490 Ft) és a Holtak tele - Válaszúton (zombis téma, amelyben csoportban kell túlélni pár napot, 15990 Ft).

Címkék: társasjáték

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 12. 18:52, csütörtök | PR

Jövőre különösen felkapottak lesznek a termálfürdő közeli szállások

A belföldi turizmus aktuális helyzetben minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend.

2020. November 07. 10:56, szombat | PR

Ilyen esetekre kell kiterjednie egy megbízható lakásbiztosításnak

Milyen az ideális lakásbiztosítás?

2020. November 03. 11:19, kedd | PR

A klímaberendezések fajtái: melyiket érdemes választani?

Sok mindentől függhet az, hogy amikor otthon vagyunk, hogyan érezzük magunkat.