Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2011. November 07. 14:25, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Egy várandós kismama is meghalt – a tragédia részletei

Egy várandós kismama is meghalt – a tragédia részletei

Schmitt Pál köztársasági elnök részvétét fejezte ki a vasárnapi hurghadai balesetben elhalálozott magyar turisták családjainak, miután „megdöbbenéssel értesült” a történtekről.

A külügyi tárca felveszi a kapcsolatot az utazásszervezővel és a csoport biztosítójával is a sérültek egészségügyi ellátása és a betegszállítás érdekében, valamint intézkednek a holttestek hazaszállításáról.

Az államfő közép-ázsiai körútja első állomásán, Üzbegisztánban értesült a balesetről. Mint az MTI-nek elmondta, mélyen együtt érez az áldozatok családjaival. Hozzátette, az egész nemzet osztozik gyászukban.

Mint ismert, vasárnap 11 magyar turista vesztette életét, és 29-en megsérültek, köztük több gyermek egy buszbalesetben az egyiptomi Hurghadában. A Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal tartott szállodáiktól a repülőtérre, amikor az egyik jármű felborult. A balesetet feltételezhetően műszaki hiba okozta, de az egyiptomi rendőrség még vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

Négy nagyon súlyos sérült van

Hajnalban 147-en érkeztek haza abból a magyar turistacsoportból, amelynek egy része balesetet szenvedett. A sérültek egy részét Hurghadában ápolják, a többieket egy egyiptomi katonai repülőgéppel Kairóba szállították. Ezen a gépen utazott az egyiptomi egészségügyi miniszter is, aki „személyesen a legjobb egészségügyi csoportokkal gondoskodik a magyar állampolgárok ellátásáról” – mondta Précsényi Árpád, a Külügyminisztérium konzuli főosztályának főosztályvezető-helyettese. A külügyi tárca tájékoztatása szerint felveszik a kapcsolatot az utazásszervezővel és a csoport biztosítójával is, a sérültek egészségügyi ellátása és a betegszállítás érdekében, valamint intézkednek a holttestek hazaszállításáról. Kveck Péter egyiptomi magyar nagykövet elmondta: a 29 sérült között négy nagyon súlyos állapotú van – egy férfi és három gyerek –, őket szállították a kairói kórházba. Több órába telt, amíg annyira tudták stabilizálni az állapotukat, hogy hozzáláthassanak a megműtésükhöz.
Árva lett

A MTI Hírcentrumnak nyilatkozott annak a busznak az egyik utasa, amelyik néhány perccel a baleset után érkezett a helyszínre. Tóth Frank elmondta, a 110 fős magyar csapat egy szállodában szállt meg, így arcról mindenkit ismertek, egy baráti társaság tagjai voltak. A szemtanú elmondta, miután pár perccel a busz balesete után a helyszínre ért a következő busz, leszálltak, hogy segítséget nyújtsanak a sérülteknek. „Sokaknak tudtunk segíteni, volt akinek nem” - mondta Tóth Frank a hazaérkezése után. Értesülései szerint meghalt egy várandós kismama és gyermeke, illetve az édesapa is, de kimentettek egy olyan gyermeket is, aki árva lett a baleset következtében, egy fiút ők hoztak haza.

Ezeken a telefonszámokon érdeklődhetnek

Két budapesti telefonszámon is lehet érdeklődni az egyiptomi buszbaleset magyar áldozatairól – közölte az MTI-vel hétfő reggel a kairói magyar nagykövet. Háromnegyed kilenc óta él a 458-1247-es és a 458-1276-os számú budapesti vezetékes vonal, amelyeken hozzátartozók érdeklődhetnek a sérültek állapotáról, illetve arról, hogy feltételezett hozzátartozójuk van-e az azonosított halálos áldozatok között – mondta Kveck Péter nagykövet.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 02. 12:43, csütörtök | Belföld

Több százezer lefoglalt védőmaszkot ajánlott fel a NAV karitatív célra

Több százezer lefoglalt védőmaszkot ajánlott fel a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) karitatív célra.

2023. Február 02. 09:23, csütörtök | Belföld

Megmenthette volna az élettársát, ha segít az ellátásában

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki vérző sérüléssel magára hagyta élettársát, aki a sérülés következtében életét vesztette.

2023. Február 02. 09:21, csütörtök | Belföld

Kiskorú rokonait vette rá arra, hogy piát lopjanak neki

A Hevesi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül bíróság elé állította azt a 28 éves nőt, aki arra vette rá kiskorú rokonait, hogy a boltból szeszes italt lopjanak.

2023. Február 02. 09:00, csütörtök | Belföld

Újabb 17 embert fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben

Újabb 17 embert - köztük orvosokat és cégvezetőket - fogtak el az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügyben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.