Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2014. Szeptember 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Egyik hitel miatt BAR-listán, veszélybe kerül a másik hitel?

Egyik hitel miatt BAR-listán, veszélybe kerül a másik hitel?

Ha az egyik hitel miatt BAR-listára – jelenleg már KHR-listára – kerül valaki, akkor másik hitele veszélybe kerülhet-e, mégha azt rendszeresen is fizeti. Erre keres választ az onlinejogsebesz.hu kérdezője.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Van nekem egy svájci frank alapú gépkocsi hitelem, amit már 8 éve fizetek tisztességesen.
De, viszont most úgy döntöttem, hogy elég volt, ez idő alatt már a vételár dupláját megfizettem, de még mindig majd 3 millió a bank követelése.
Egy ilyen ügyekkel foglalkozó iroda segítségét igénybe véve megtámadtam a kölcsönt a banknál.
Viszont az egész procedúra egyik feltétele az, hogy felfüggesztettem a részletek fizetését, így lassan a "tartozás" összege eléri azt a határt, amikor felkerülhetek a BAR listára.
A kérdésem az lenne, ha egy hitel nem fizetése miatt BAR listás lesz valaki, az milyen kihatással van a meglévő többi hitelére (amit természetesen rendszeresen, időben törleszt). Felmondhatják azokat a bankok, a hitelkártyát bevonhatják?
A válaszokat előre is köszönöm!

2014. 06. 29.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer (BAR lista) új elnevezése a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) Mivel az egyes hitel szerződéseit nem ismerem, ezért javaslom, hogy a hitelfelvevő pénzügyi intézménynél tájékozódjon, attól függetlenül, hogy az Ön folyamatban lévő és időben törlesztett hiteleit emiatt nem fogják felmondani.
További kérdéseivel kapcsolatban állok rendelkezésére!
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Schill Szabolcs ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 18:11, kedd | Belföld

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást egy 34 éves nő ellen.

2022. Augusztus 09. 17:16, kedd | Belföld

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

2022. Augusztus 09. 15:09, kedd | Belföld

Újabb unokázós bűnbandát számolt fel a rendőrség

Befejeződött a nyomozás az időseket megkárosító, Angliából irányított csalók ügyében, a 14 tagú bűnszervezet felszámolásáról kedden számolt be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

2022. Augusztus 09. 13:06, kedd | Belföld

Hatástalanították az óriási bombát Veszprémban - Fotók

Hatástalanították a Veszprém belvárosában talált 500 kilogrammos szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden.