Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Január 31. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Csikai Gábor

Egykori testnevelő tanárukra és edzőjükre emlékeztek a kónyiak

Egykori testnevelő tanárukra és edzőjükre emlékeztek a kónyiak

I. Mészáros Lajos Emléktorna, Kóny

2017 január 28-án rendezték meg Kónyban az I. Mészáros Lajos Emléktornát. A község népszerű testnevelő tanárának, kézilabdaedzőjének emléket állító, az önkormányzat és a tanár úr családja által szervezett sportrendezvényen összesen négy település csapatai vettek részt. A házigazda Kóny SE mellett a Kapuvári KSZE, a Koroncói Községi Sport és Szabadidő Egyesület női csapata valamint a Téti KSE férfi együttese vett részt, akik az egykor nagyon sikeres, ugyancsak Lajos bácsi által egy év alatt felépített 93-94-es ifjúsági csapattal mérték össze erejüket. A rendezvényre ugyancsak meghívást kaptak a hatvanas-hetvenes években járási bajnokságot nyert női csapat tagjai, akik nagy örömmel emlékeztek vissza a régi sikerekre.

A torna megnyitójára 10 órakor került sor, ahol először Aller Imre polgármester emlékezett meg Mészáros Lajosról. A jelenlévők megismerhették a több évtizeden átívelő testnevelő pályafutást, valamint az általa szervezett és sikerre vezetett kézilabdacsapatok érdemeit. De Mészáros Lajos a napi munkáján kívül is sokat tett a község sportéletéért. Rengeteget küzdött az akkoriban meglehetősen leromlott állapotú tornaterem leváltásáért, és a gyerekek, felnőttek számára megfelelő sportolási hely biztosításáért. Többek között az általa kezdeményezett aláírásgyújtés vezetett ahhoz a folyamathoz, melynek eredményeképpen községünkben 1992-ben átadták az új sportcsarnokot, amelyben nyugdíjba vonulása előtt még dolgozhatott.

A polgármester szavai után Kajos László, Mészáros Lajos egykori kollégája, barátja emlékezett meg a tanár úrról a csorna környéki testnevelőtanárok munkaközössége nevében, majd elkezdődtek a kézilabda mérkőzések. A Kóny-Koroncó összecsapás 12-10-es eredménnyel ért véget, míg a Kóny-Kapuvár meccset a hansági csapat nyerte 12-11-re. A végső sorrendről a Kapuvár-Koroncó meccs döntött, az itteni 15-15-ös eredmény végül a Kapuvár végső sikerét jelentette. Második helyen Kóny csapata végzett, míg a harmadik Koroncó lett. A torna legjobb kapusa a kapuvári Göndöcs Georgina, a legjobb a mezőnyjátékos a Kóny SE-ből Göncz Marietta, míg a gólkirály a koroncói Szabóné Gősi Judit lett. A Kóny SE (1993-94-es ífjúsági csapat) – Tét SE összecsapás végeredménye 14-8 lett.

Az eredményhirdetés keretében a család átadta az általuk felajánlott Mészáros Lajos vándorkupát, valamint egy, az Győri Audi ETO BL-győztes csapata által dedikált kézilabdát, mely a későbbiekben létesítendő Mészáros Lajos emlékhely alapköve lehet majd.

További képek itt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.