Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2016. November 23. 07:47, szerda | Belföld
Forrás: mti

Egyre kevesebben fizetnek postai csekkel

Egyre kevesebben fizetnek postai csekkel

A banki átutalások lassan átveszik az első helyet a postai csekkektől és a leggyakrabban használt törlesztési móddá válnak

- derül ki a kintlévőség-kezelő EOS-csoport kutatásából, amelynek során több mint 600 ezer, 2015-ben Magyarországon kezelt ügyet vizsgáltak.

Az EOS közleményében ismerteti: az elmúlt 5 évben a nemjogi szakaszban lévő ügyeknél csökkent a csekkes fizetések aránya, míg a banki utalásoké emelkedett. Míg 2010-ben 83,37 százalék fizetett sárga csekken, 2015-ben már csupán 59,90 százalék választotta ezt a fizetési módot. Tavaly a nemjogi szakaszban lévő befizetések 38,79 százaléka érkezett banki átutalás formájában, míg 2010-ben még csak 15,88 százalék volt ez az arány.

A kutatás megvizsgálta a nők és a férfiak fizetési szokásait is annak alapján, hogyan törlesztik a mobiltelefonhoz kapcsolódó tartozásokat. Ebből kiderül, hogy a befizetések 51 százalékát férfiak, 49 százalékát nők teljesítették. A férfiak átlagosan 17 148 forintot, míg a nők 14 814 forintot törlesztenek egy-egy befizetés alkalmával.

A kintlévőség-kezelő vállalatok és az adósok közötti kapcsolattartás módjai közül továbbra is a postai levél a leggyakrabban használt forma, ám a vállalatok lehetőségeikhez mérten alkalmazzák a telefonos és e-mailes kapcsolattartást is.

Kiss Nikoletta, az EOS Faktor Zrt. jogi és compliance igazgatója a közleményben hangsúlyozza: arra törekszenek, hogy még a korai szakaszban sikerüljön megállapodást kötniük, ugyanis, ha egy ügy nem kerül jogi szakaszba, nem merülnek fel vele kapcsolatban jogi többletköltségek sem. A vizsgált 600 ezer ügy esetében átlagosan mintegy 48 ezer forintot tesz ki ez a többletköltség, amely elkerülhető, ha sikerül - akár részletekben is - megállapodni a tartozás rendezésében.

Címkék: befizetés, csekk, posta

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 16:58, vasárnap | Belföld

Fradi - Újpest: Az utcán találkozott egymással a két keménymag a mérkőzés előtt

A közösségi médiában közzétett videó szerint mintegy százan vettek részt a balhéban.

2023. Február 05. 13:31, vasárnap | Belföld

Századvég: a vasárnap életbe lépő szankciók elsősorban a gázolaj-piacon okozhatnak problémát

Az orosz olajtermékekre vonatkozó brüsszeli szankciók elsősorban a gázolaj piacán okozhatnak problémát - mondta a Századvég energia- és klímapolitika üzletágának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2023. Február 05. 13:28, vasárnap | Belföld

A németek többsége szerint hazájuk túl sok menekültet fogad be

A németek többsége szerint túl sok menekültet fogadnak be hazájukban - mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés.

2023. Február 05. 11:20, vasárnap | Belföld

Itt az új szélrekord - 130 km/órás szél fújt a Kab-hegyen

Tegnap nem sok helyen fordultak elő viharosnál gyengébb széllökések, sőt erősen viharosak (>90 km/h) is szép számmal kifutottak - írja az OMSZ.