Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2021. Február 02. 16:27, kedd | PR
Forrás: (x)

Egyre népszerűbb a koffeinmentes kávé – mutatjuk, hogy miért

Egyre népszerűbb a koffeinmentes kávé – mutatjuk, hogy miért

Az egyik legnépszerűbb ital a világon, a kávé. Emberek milliói ébrednek a frissen lefőtt kávé illatára és ezek az emberek el sem tudják képzelni a reggeleket e nélkül a fekete, napindító ital nélkül.

Sokan esküsznek az élénkítő hatására, sokan energiát nyernek a kávétól, míg mások a pozitív egészségügyi hatások miatt fogyasztanak reggel kávét és a világ minden kincséért sem mondanának le erről a csodálatos italról.

A koffeinmentes kávé egyre népszerűbb

Sokan nem ihatnak koffeines italokat, így a koffeines kávétól is tartózkodniuk kell. A koffeinmentes kávé ízében, illatában és zamatában egyáltalán nem különbözik a koffeines testvérétől, sőt nagyon sok pozitív előnye van ennek az italnak és ma már prémium minőségű kávékat is találhatunk webshopokban, az üzletek polcain.

A koffeinmentes kávé előnyei

A koffeinmentes kávéval kapcsolatban bebizonyosodott, hogy védő szerepe is lehet a szív - és érrendszerre nézve. A koffeinmentes kávé ezen kívül, csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát. Ezt a hatását a kávéban található krómnak, magnéziumnak és egyéb ásványi anyagoknak is köszönheti. A krómnak kifejezetten vércukorszint-szabályozó szerepe van.

A koffeinmentes kávé a máj egészségének is rendkívül jót tesz. Többek között azért, mert elősegíti a glutation nevű antioxidáns termelődését a szervezetben, ami kevesebb munkát ad a májnak, hiszen a glutationnak kiemelt szerepe van a test méregtelenítésében. Ez az egyik legjelentősebb feladata a májnak is.

A koffeinmentes kávé az idegsejtek számára is védelmet nyújt, így csökkenti a kognitív hanyatlás kialakulásának a kockázatait, és az olyan betegség kialakulásának a kockázatát is csökkentheti, mint az Alzheimer-kór.

Ebenica Zero koffeinmentes kávé

A Latin- Amerikából, Afrikából származó, Ebenica Zero minőségi, koffeinmentes kávé a csokoládé és a mogyoró egyvelegét, ízvilágát hordozza magában. A kávé fogyasztása közben a gyümölcsös ízek is felsejlenek, amely ízvilág jól kiegészíti a másik két karakteres ízt. A koffeinmentes kávét azok is fogyaszthatják, akiknek tartózkodniuk szükséges ettől a stimuláns összetevőtől. Éppen ezért az Ebenica Zero tökéletes választás terhes és szoptató anyák számára, illetve remek választás azoknak is, akik valamilyen szívprobléma miatt nem ihatnak koffeines italokat.

Az Ebenica Coffee, Európa egyik legjobb eszpresszó kávét gyártja. Négy kávéjuk is díjazásban részesült a Great Taste 2020 versenyen. A 4 legjobb kávé: Intensivo, Guatemala Acatenango, El Salvador La Joya, Duetto. Ezek a csodálatos aromájú és ízvilágú kávékülönlegességek már tartalmaznak koffeint, így azok, akik kedvelik a koffein, élénkítő hatását és a különleges ízű fekete italt, mindenképpen próbálják ki, nem fognak csalódni. A koffeinmentes és a díjazott kávén kívül sok más, fenséges kávé is megtalálható a kávépalettán az Ebenica Coffee webáruházban.

A fotó forrása:
YAKOBCHUK VIACHESLAV / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 14:37, csütörtök | PR

Miért erősebb a lengyel zloty, mint a forint?

Az utóbbi egy évben kisebb mértékben, hosszabb távon azonban mellbevágóan erőseb volt a lengyel és a cseh fizetőeszköz, mint a magyar.

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.

2021. Február 02. 09:27, kedd | PR

A len és a pamutvászon népszerűsége töretlen

A textilipar is felvirágzóban van, hiszen egyre többféle anyag kerül a piacra. Ezek az anyagok a modern kor követelményeinek is megfelelnek, hiszen nem tartalmaznak egészségre káros anyagokat.

2021. Január 30. 20:22, szombat | PR

Így lehetnek sokáig élesek a késeid

Próbáltál már életlen késsel elvágni egy paradicsomot? Nagyon sokan hiszik azt, hogy a kés tompasága csak kemény, nehezen vágható alapanyagok esetében okozhat gondot, de ez távolról sem igaz.