Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2015. Július 31. 08:01, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Egyre több a Ferrari vásárló

Egyre több a Ferrari vásárló

Növelte forgalmát és nyereségét az idei első félévben a részvényének negyedik negyedévi tőzsdei bevezetésére készülő Ferrari sportkocsi gyár.

Számolt be csütörtökön az osztrák WirtschaftsBlatt hírportál.
A Ferrari 3694 autót adott el az idei első félévben, míg 2014 első felében 3668-at. A második negyedévben 2059 volt az eladott autók száma, egy évvel korábban pedig 1936.

A Ferrari az első félévben 3,69 milliárd euróra növelte értékesítési árbevételét az egy évvel korábbi 3,67 milliárd euróról. Az adó- és kamatfizetés előtti (EBIT) eredmény 185 millió euróról 224 millió euróra emelkedett.

Az anyavállalat, a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a negyedik negyedévben tervezi a Ferrari részvényének tőzsdei bevezetését. Az UBS pénzintézet globális főszervezői közreműködésével a sportkocsi gyár részvényeinek tíz százalékát vezetik be a New York-i és a milánói tőzsdére.

A Ferrari székhelye Maranello marad és olasz joghatóság alatt adózik tovább.

Sergio Marchionne, az FCA vezérigazgatója egy nemrégiben tett nyilatkozatában annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a tőzsdei bevezetés legkevesebb 10 milliárd euróra értékeli majd fel a Ferrarit. A kibocsátásból befolyó összeget az FCA globális terjeszkedési tervének finanszírozására szándékozik fordítani.

Címkék: eladás, ferrari

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 14. 09:13, csütörtök | Bulvár

Autóval átment egy földön fekvő férfin, majd elhajtott

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja azt a férfit, aki áthajtott egy út szélén fekvő emberen, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

2023. Szeptember 10. 17:28, vasárnap | Bulvár

Lezuhant egy repülőgép Magyarországon - Videó

Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap - közölte a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja az MTI-vel.

2023. Szeptember 08. 07:45, péntek | Bulvár

Kiemelik a vízből a Balatonba zuhant rendőrségi helikoptert

2023. Szeptember 07. 17:25, csütörtök | Bulvár

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter - Videó

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében csütörtök délután, a balesetnek nincs súlyos sérültje – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).