Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2021. Június 22. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Egyre több a szabadtéri tűz

Egyre több a szabadtéri tűz

A szabadtéri tüzek döntő többségét emberi figyelmetlenség okozza.

A melegedő időben a növényzet is egyre szárazabb és egyre gyúlékonyabbá válik. Sajnos ilyenkor megszaporodnak a szabadban keletkezett tüzek, ezért odafigyelésre kérünk Mindenkit!

Győr-Moson-Sopron megyében az idén már száztizenkét esetben riasztották a tűzoltókat szabadtéri tüzekhez. A tűzesetek során több mint tizennégy hektárnyi terület égett le.

Csak az elmúlt hétvégén tíz különböző helyszínre vonultak a tűzoltók, többek között Győrben, Hegyeshalomban, Újrónafőn, Dunaszigeten, Jánossomorján valamint több helyen az M1-es autópálya mentén csaptak fel a lángok. Ezek között volt, ahol néhány négyzetméteren, vagy párszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet, de ezek mellett volt, ahol több hektáron pusztítottak a lángok és a hivatásos és önkéntes tűzoltók több órás munkájára volt szükség az eloltásukhoz.

Az egyre melegebb időben, a nyári szünetben, szabadság alatt sokan kirándulnak, különböző szabadtéri, kerti programot, szalonnasütést is betervezve. Erdőben csak a kijelölt tűzrakóhelyen szabad tüzet gyújtani, ezt is csak akkor, ha nincs elrendelve tűzgyújtási tilalom. A sütögetés után a tüzet úgy kell eloltani, hogy ne tudjon visszagyulladni.

Azok, akik a kertben grilleznek, bográcsoznak, szintén ne hagyják magára a tüzet, gondoskodjanak oltóanyagról, ha befejezték a sütés-főzést (víz, takaró föld, porral oltó).

Egy eldobott cigarettacsikk is nagy tüzet tud okozni, aki dohányzik figyeljen arra, hogy sem autóból, sem kirándulás vagy séta közben ne dobja el a még parázsló cigarettát!

A szabadtéri tüzek döntő többségét emberi figyelmetlenség okozza. Akár egy el nem oltott cigaretta is elég ahhoz, hogy nagy területen lángra kapjon az aljnövényzet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 13:00, kedd | Helyi

A Rábaközben is taroltak a hétvégi viharok

Több mint ötven beavatkozáshoz riasztották a megye tűzoltóit a vihar miatt.

2021. Augusztus 03. 09:00, kedd | Helyi

Két Audit is megrongáltak a figyelmetlen sofőrök

A rendőrség keresi az ismeretlen károkozókat.

2021. Augusztus 02. 16:00, hétfő | Helyi

Kedden Osliban és Veszkényben szólnak a szirénák

2021. Augusztus 02. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.