Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 24. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Egyre több munkát adnak a tűzoltóknak a szabadtéren gyulladó tüzek

Egyre több munkát adnak a tűzoltóknak a szabadtéren gyulladó tüzek

29. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetvenhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen húsz ember sérült meg.

Kigyulladt egy kombájn hétfő délelőtt Jánossomorja és Mosonszolnok között. Mire a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók a helyszínre értek a tulajdonos öt darab porral oltóval megszüntette a lángolást. Az egységek visszahűtötték a kombájn felhevült részeit és a környező területet. Az eset során nem sérült meg senki.

Mintegy két hektárnyi rendre vágott szalma és tarló, valamint két nagy kockabála égett hétfőn délelőtt a 86-os számú főúton, Mosonszolnok külterületén. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűz és az erős szél veszélyeztette a közeli erdősávot, ezért a tulajdonos két erőgéppel körbetárcsázta a területet. Az eset során nem sérült meg senki.

Aratási munkálatok közben meggyulladt egy gabonatábla, majd mintegy nyolc hektárnyi területen égett hétfőn Écsen, a Rábaring és a Motorcross pálya közötti területen. A tűz kismértékben átterjedt a közeli erdősáv aljnövényzetére is. A győri és a pannonhalmi hivatásos, valamint a pannonhalmi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat. A tulajdonos erőgéppel körbetárcsázta a területet, hogy a tűz ne terjedjen tovább. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy személyautó és egy kisteherautó ütközött hétfőn reggel a 85-ös főút fertőhomoki elágazásánál. A sopronkövesdi hivatásos és a hegykői önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az autókban összesen öten utaztak, közülük egy ember beszorult, őt a tűzoltó egységek segítették ki a roncsok közül. A balesetben ketten súlyos, hárman pedig könnyű sérüléseket szenvedtek, akik közül egy súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállítottak a győri kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

Egy kisteherautó és egy kisbusz ütközött kedd délelőtt az M1-es autópálya 133-as kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon. A kisbusz az ütközés után az árokban állt meg. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és az úttestre folyt kis mennyiségű olajat felitatták. A járművekben összesen heten utaztak, közülük hatan könnyű sérüléseket szenvedtek, őket a mentősök kórházba szállították további vizsgálatokra. A műszaki mentés ideje alatt az sztráda főváros felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták.

Tarló és akácos erdő aljnövényzete, valamit az erdőben kitermelt fakupac égett mintegy három hektárnyi területen, kedden kora este Sokorópátka és Gic között. A győri és a pannonhalmi hivatásos, valamint a győrszemerei önkéntes tűzoltók hat vízsugáral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, majd szétbontották a kitermelt farakást, hogy a belsejében az izzó részeket lehűtsék. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Menet közben füstölni kezdett, majd teljes terjedelmében égett egy személyautó szerda délután az M85-ös autóút 17-es kilométerénél a Sopron felé vezető oldalon. A csornai hivatásos és az enesei önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat, majd hőkamerával átvizsgálták a járművet további izzó részek után kutatva. Az autóban csak a sofőr utazott, nem sérült meg. A beavatkozás ideje alatt teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Egy személyautó villanyoszlopnak hajtott csütörtökön, majd fejtetőn állt meg a 81-es számú főút 60-as kilométerszelvényében, Mezőörs térségében. Az ütközés következtében a villanyoszlop kitört és egy kisteherautó rakterére borult, a villanyvezetékek pedig elszakadtak. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók a kerekeire állították a felborult járművet és áramtalanították, majd az úttestre folyt olajat felitatták. A balesetben nem sérült meg senki. A műszaki mentés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett félpályán haladt a forgalom.

Háromszáz bálából álló kazal gyulladt meg és teljes terjedelmében égett péntek délután Szil és Vág között. A csornai hivatásos és a szili önkéntes tűzoltók két erőgép segítségével vízsugár fedezete mellett megbontották a kazlat és felügyelet mellett elégették a bálákat. A tűz másra nem terjedt át, és az eset során nem sérült meg senki.

Két személyautó ütközött szombat reggel az M1-es autópálya 127-es kilométerénél, Győr térségében. A győri hivatásos tűzoltók biztonságba helyezték az utasokat a társszerek megérkezéséig. Az autókban összesen heten utaztak, közülük ketten könnyű sérüléseket szenvedtek, őket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés ideje alatt a forgalom a leállósávon, rendőri irányítás mellett folyamatosan haladt.

Egy személyautó az árokba hajtott, majd fejtetőn állt meg vasárnap hajnalban Szil és Rábacsanak között. Az autóban csak a sofőr utazott, akinek a roncsok közé szorult a lába. A csornai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, kézi erővel kiemelték a sofőrt az autóból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A tűzoltók ezután kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.