Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2015. Szeptember 17. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Magyar Posta

Egyre többen fizetik be bankkártyával a csekkeket

Egyre többen fizetik be bankkártyával a csekkeket

A csekkbefizetés kártyával már nem számít készpénzfelvételnek, így olcsóbb.

A Magyar Posta 2015 nyarán lecserélte 5000 POS terminálját (ez csaknem a teljes postai hálózatot jelenti), ezzel párhuzamosan megteremtette a bankkártyás csekkbefizetés lehetőségét. Így a korábbi, költséges készpénzfelvételi tranzakció helyett a csekkeket ma már kártyás vásárlási tranzakcióként fizethetik be az ügyfelek. Az ügyfelek élnek a felkínált lehetőséggel, ugyanis egyre többen egyenlítik ki így számláikat a postákon.

Az elmúlt három hónapban – a csekkbefizetés során használható kártyás vásárlási tranzakció bevezetése óta – összesen 2.7 millió darab csekket fizettek be így az ügyfelek, 25 milliárd forint értékben. Egy ügyfél átlagosan 3 csekket fizet be egyszerre, csekkenként átlagosan 10 ezer forint értékben. Jelenleg az összes csekk csaknem 10 százalékát fizetik be bankkártyával az ügyfelek a postákon, de ez az arány fokozatosan emelkedik. Ez jelentős eredmény, hiszen a bankkártyás vásárlási tranzakció bevezetése előtt fél év alatt fizettek be 2.7 millió darab csekket bankkártya használattal (ami készpénzfelvételnek számított). A számokból tehát kiderül, hogy a csekkbefizetéshez igénybe vett bankkártya használat intenzitása megduplázódott.

A Magyar Posta 2015-ben megújította csekk termékét. Év elején kötelezővé tette a csekk QR-kód feltüntetését, februárban pedig bevezette a csekkbefizető automatákat. Mindkét újítás népszerű. Csekk QR-kód beolvasásával a Magyar Posta Mobil Applikációján keresztül eddig több mint 200 ezer csekket fizettek be az ügyfelek csaknem 2 milliárd forint értékben.
A csekk QR-kódos befizetések többsége munkaidőn kívül és munkaszüneti napokon történik.

Címkék: bankkártya, csekk, posta

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 16:00, kedd | Helyi

Irány a Rábaköz/II.

Szervezett turisztikai nap a Rábaköz településein.

2020. Augusztus 11. 13:00, kedd | Helyi

Szúnyoggyérítés lesz ma este a Rábaköz településein

Földi kémiai gyérítést végeznek 53 településen.

2020. Augusztus 11. 09:00, kedd | Helyi

Irány a Rábaköz/I.

Szervezett turisztikai nap a Rábaköz településein.

2020. Augusztus 10. 16:00, hétfő | Helyi

Motoros ütötte el az őzet Kóny határában

Még tart az őzek párzási szezonja, bármikor számíthatunk egy váratlanul felbukkanó őzbakra.