Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2011. Szeptember 09. 07:29, péntek | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Egyre többen jelentkeznek rendőrnek

Egyre többen jelentkeznek rendőrnek

Újra népszerű a rendőri pálya a fiatalok körében.

Rendészeti képzés indult Egerben. Harminchat diák kezdte meg tanulmányait az egyik helyi szakközépiskolában. A rendészeti osztályba hatszoros volt a túljelentkezés. A fiatalok az érettségi után az egyetemen tanulhatnak tovább, de sokan már most konkrét elképzelésekkel indultak neki a tanévnek.

Az egyik lány, aki az iskolába jár elmondta, azért választotta az intézményt, mert nagyon sok lehetőséget látott benne, főként a sportolás terén. A diák hozzátette, jelenleg vízilabdázik és elsősorban vízi rendész szeretne lenni, de ha ez valamiért nem sikerül, nyomozóként dolgozna. Egy másik, fiú tanuló pedig azt mondta, lovas rendőr lenne, mert kis korától lovagol, amit felnőttkori munkája során is szeretne folytatni.

A most induló első évfolyamra felvett harminchat tanuló négy éven át az általános tantárgyak mellett önismeretet, kommunikációt és társadalomismeretet is tanul – mondta el Matúzné Nagy Ildikó iskolaigazgató. A intézmény vezetője hozzátette, abban is más a náluk folyó oktatás, hogy a testnevelés bontott csoportban és magasabb óraszámban, hetente négyszer. Önvédelmet is tanulnak a diákok, akiket négy rendőri állományban lévő testnevelő oktat.

Az igazgató elmondta még, a jelentős túljelentkezés mellett az is indokolja a képzést, hogy évek óta látható a rendőrhiány. Heves megyében is évek óta egyre kevesebben helyezkednek el a rendőrség vagy a tűzoltóság kötelékében. Az egri képzést, amelyhez most kaptak szabad utat, három-négy éve tervezték. A tárgyi feltételek a – lőtér, a sportpályák, a tornacsarnok – adottak, hiszen korábban, harminc éven át az intézményben honvéd gimnázium működött - tájékoztatott a közrádió.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 06:31, csütörtök | Kék hírek

Drónnal és civil autókkal csaptak le a szabályszegőkre – VIDEÓ

Összehangolt akciót tartottak a rendőrök Siófok és Szántód vonzáskörzetében. Összesen 55 szabálysértővel szemben léptek fel.

2020. November 25. 09:38, szerda | Kék hírek

Holtan találták egy kiégett ház lakóját Kerecsenyben

Holtan találtak rá egy szerdára virradóra kigyulladt családi ház idős lakójára a Zala megyei Kerecsenyben.

2020. November 24. 10:03, kedd | Kék hírek

Ismét a Tiszán keresztül próbálkoztak a határsértők

Két csoport is csónakkal lépte át illegálisan a magyar-szerb határt Szegednél a Tiszán keddre virradóra - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

2020. November 22. 05:00, vasárnap | Kék hírek

Román embercsempészt és tizenkét migránst fogtak el Tatánál

Elfogtak a rendőrök szombaton az M1-es autópályán Tatánál egy román sofőrt, aki tizenkét migránst akart Ausztriába vinni - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.