Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Október 11. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Rágalmazhatnak, fenyegethetnek, de én dolgozom tovább

Rágalmazhatnak, fenyegethetnek, de én dolgozom tovább

Beszélgetés az előválasztás győztesével.

Az ellenzéki pártok összefogtak, hogy 2022-ben közös egyéni országgyűlési képviselőjelöltekkel és egy közös listával győzzék le a Fidesz-t. Magyarországon példátlan módon, általános ellenzéki előválasztáson választják ki a jelöltjeiket. Minden körzetben, így a Csorna központú Győr-Moson-Sopron megyei 3. számú egyéni választókerületben is az első fordulóban megválasztották a leendő képviselőjelölteket. A választókerületünkben az előválasztást Kovácsné Varga Ildikó nyerte. Ő lesz tavasszal az ellenzék közös jelöltje. Vele beszélgettünk.

- Az ellenzék számára ez az egyik legnehezebb választókerület. Miért vállalta a jelöltséget, és mik a legfontosabb céljai?

- Számomra nagyon fontos, hogy létrejött az ellenzéki összefogás, az előválasztás. Ha minden körzetben egy jelölt indul a fideszessel szemben, van esélyünk. Ezért vállaltam. Rengeteg kiábrándító igazságtalanságot tapasztalok, ami ellen küzdeni akarok. Nem volt még olyan magyar kormány, ami ilyen kíméletlenül kifosztotta volna az önkormányzatokat. Alapvető feladatokat és töméntelen pénzt vettek el a falvaktól és a városoktól. Ezzel szinte megszűnt Magyarországon az önkormányzatiság. Az pedig felháborító, hogy az önkormányzatoktól elvont rengeteg pénznek csak egy töredékét osztogatják vissza a településeknek, ráadásul azt is politikai alapon. Ezzel feudális hűbéresi viszonyokat hoznak létre, a polgármestereknek minden forintért hálálkodniuk kell az országgyűlési képviselőnek. Aki nem elég hálás, az legközelebb megnézheti magát. Úgy viselkednek, mintha a saját pénzüket osztogatnák.

- Mik voltak az előválasztás legfontosabb tapasztalatai?

- A legfontosabb, hogy működik az összefogás. Bár versenyeztünk, de együtt bonyolítottuk le tisztességgel az előválasztást. Sok segítő dolgozott az előválasztáson, és sokan szavaztak. Láthatólag a kormánypártok megijedtek. Még egy ilyen választókerületben is, ahol magabiztosnak tűnnek, alaptalan lejárató kampányba kezdtek. Tudjuk, hogy a közmédia gyakorlatába is belefér a hazugság és rágalmazás, de vannak olyan „ügyek”, amik még számukra is vállalhatatlanok. Ilyenkor jön a Pesti Srácok. Felháborító lejáratás célpontja lettem. Miközben a NER elit luxusrepülőkön repdes, luxusjachtokon és saját kastélyokban piheni ki magát, engem neveztek ingatlan mágnásnak egy rágalmazó cikkben. Azt mindenki eldöntheti, hogy ingatlan mágnás vagyok-e? A családi ház fele volt az enyém, amiben lakunk, és néhány édesanyámtól örökölt földterület, amikben sok száz társtulajdonossal vagyunk együtt osztatlan közösben. Az egyik barbacsi területből például 317 négyzetméter a tulajdoni arányom. A férjemmel együtt a nevünkön lévő házunkat és összesen 8 hektár földet a lányunknak ajándékoztuk. Ugye milyen nevetséges, hogy ezért engem ingatlan mágnásnak állítanak be? Azért döntöttünk így, ha a hatalom bosszút áll rajtunk, az legalább a lányunkat ne sújtsa, ő legyen biztonságban. A rágalmazó hírportált pedig beperelem.

- Az ország általános hangulatát, megosztottságát ismerjük. Mi a helyzet ebben a választókerületben?

- Egyre többen nyíltan is kiállnak mellettünk és a változásért. De még mindenképpen többen vannak azok, akik megkeresnek, felajánlják és megígérik a támogatásukat, de félnek a hatalom bosszúállásától, ezért rejtőzködnek. Legfontosabb, hogy ők is higgyenek a változásban, és menjenek majd el szavazni. Sajnos azt is tapasztalom, hogy a hatalom olyan mértékben szítja a gyűlölködést, hogy engem sem kerülnek el a fenyegető, szidalmazó üzenetek, de ezek engem nem ijesztenek meg. Magyarországnak és a választókerületünknek is változásra és nyugalomra van szüksége. Ezért dolgozunk.

- Mi a következő feladat?

- Megkezdődött az előválasztás második fordulója. Karácsony Gergely visszalépett. Megértem Gergely döntését. Továbbra is arra buzdítok mindenkit, vegyenek részt az előválasztás második fordulójában! Döntsenek saját belátásuk szerint! Bárkit is választanak, én ott állok minden erőfeszítésemmel a győztes mögött!
Az előválasztás második fordulójában a következő választási helyszíneken adhatják le szavazataikat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.