Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 28. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Együtt a balesetmentes közlekedésért

Együtt a balesetmentes közlekedésért

A gépjárművek műszaki állapotának biztonságát célzó térítésmentes kampányon 52 járművezető vizsgáltatta át gépkocsiját.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségével karöltve 2013. október 26-án 9 órai kezdettel tartotta meg térítésmentes rendezvényét Győrben, a közlekedési felügyelőség Tatai úti telephelyén. A 13 óráig tartó kampányra 52 járművezető vitte el személygépkocsiját, hogy gépjárművének műszaki állapotát ellenőriztesse.

Az őszi-téli járművezetésre történő felkészülésben a vizsgált gépkocsik közül 24 jármű felelt meg a műszaki előírásoknak. A többi 28 autón kisebb-nagyobb hibát találtak a szakemberek. A leggyakrabban előforduló hiányosságok között kell megemlíteni a világítással, a féklámpával – kiégett izzó -, a fényszóró beállításával összefüggő hibákat. Jellemző problémaként jelentkezett a fékberendezés kifogásolható működése, a lengéscsillapító és a futómű nem megfelelő beállítása. Egy-két „korosabb” személygépkocsinál korróziós hibák is megfigyelhetőek voltak.

A vizsgapadokon átgördülő járművek tulajdonosai az ellenőrzés végeztével egy „Járműátvizsgálási lapot” kaptak. Ezen a vizsgabiztos feltüntette, hogy a jármű megfelelt, vagy nem a műszaki feltételeknek. Amennyiben az autó nem ment át a vizsgán, tulajdonosa a kijavításra váró hibák pontos megjelölésének birtokában, szakember ajánlásával tudja azokat szerelő segítségével orvosolni.

A megyei közlekedési baleset-megelőzési bizottság titkára Rosta Roland r. százados ajándékcsomaggal jutalmazta a szűrésen résztvevőket. A nagy érdeklődésre való tekintettel voltak olyan autósok is, akik a négy órán át tartó állapotfelmérésre nem jutottak be. Együttműködési készségük jutalma szintén egy „őszi egységcsomag” volt.

Címkék: autó, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás