Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Április 29. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: saját forrás

Elbúcsúztak Csornától a végzős középiskolások

Elbúcsúztak Csornától a végzős középiskolások

A rossz idő miatt a művelődési központba szorultak az ünneplők.

Nem fogadta kegyeibe az időjárás idén a ballagó csornai középiskolásokat. Az évtizedes hagyományokkal bíró lampionos ballagás a viharos szél és az eső miatt elmaradt. A végzősök és a város búcsúünnepségét a művelődési központban tartották meg. Itt Csorna végzős diákjai műsorral búcsúztak a várostól, az intézményektől és a város lakóitól.

Dezamics Nikoletta az Arany János Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény 9.E osztályos tanulója, valamint Lajdi Erika a Kossuth Lajos Szakiskola 12. A osztályos tanulója verset mondott.

Wicsher Anita, 11 C osztályos tanuló és Horváth Ivett 9. D osztályos tanuló a Hunyadi János Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium diákjai nevében dalokkal köszöntek el a várostól.

Valamennyi ballagó diák nevében Németh Máté Lehel, a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola 12. A osztályos tanulója mondott búcsúbeszédet.

A város nevében hagyományosan a polgármester, Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin bocsátotta útjukra a búcsúzó diákokat, majd átadta a 2015 évi Érdemes Diák kitüntetéseket!

Érdemes diákok 2015-ben (fotó: Eördögh-Bencsik Anna)

Élő Attilaaz Arany János Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola textiltermék-összeállító szakképzés végzős évfolyamának tanulója.
Attila segítőkész, barátkozó jellem. Ezen tulajdonságai megmutatkoznak az osztályközösségben is, hiszen nemcsak osztálytársai, hanem tanárai is mindenben számíthatnak a segítségére. Rendszeresen és aktívan részt vesz az iskolai és iskolán kívüli programokban, versenyeken, kulturális seregszemléken, fesztiválokon. Nagy érdeklődést mutat szakmája iránt, szereti mind az elméleti, mind a gyakorlati órákat. Gyakorlati helyén maximálisan helytáll, szakmájához való elkötelezettségét szakoktatói is elismerik. Attila jelenleg második szakmáját végzi. 2013-ban sikeres szakmai bizonyítványt szerzett, mint parkgondozó. Az idei tanévben részt vett a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjén, ahol 4. helyezést ért el, ezzel is hozzájárulva az intézmény nevének öregbítéséhez.

Temesfői Tamás, a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola14. A osztályos, végzős gépésztechnikus tanulója
Tamás 2009-ben kezdte tanulmányait, 2013-ban jó eredménnyel tett érettségi vizsgát. Az elmúlt két tanévben, iskolájában gépésztechnikus szakmát tanult. Szakmai tanulmányait jeles eredménnyel zárta.
Az intézményben töltött 6 éven keresztül kitűnt diáktársai közül példamutató magatartásával és szorgalmával. Tehetségét több versenyen is megmutatta. 10. évfolyamosként részt vett a Kitaibel Pál biológia és környezetvédelmi tanulmányi verseny megyei döntőjén, ahol 2. helyezést ért el. Tamás országos szintű sportsikerekkel is büszkélkedhet. Háromszor vett részt a Fekvenyomó Diákolimpia Országos Döntőjén. 2011-ben 4., 2012-ben 5. lett. Legnagyobb sikerét a ballagás évében érte el, 2013-ban a Fekvenyomó Diákolimpia országos döntőjén bronzérmet szerzett. Eredménye nagyban hozzájárult, hogy az iskolák közti csapatversenyben a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola csapata a 2. helyezést szerezte meg.2015-ben a mezőgazdasági gépésztechnikusoknak meghirdetett Országos Szakmai Tanulmányi verseny döntőjében 6. helyezést ért el. Az ott elért teljesítménye alapján mentesül a komplex szakmai vizsga letétele alól, vizsgaeredménye 100%-os jeles.

Horváth Kitti, a Csornai Kossuth Lajos Szakiskola12. A osztályos tanulója
Kitti tanulmányait 2013 szeptemberében kezdte a szakiskolában cukrász szakmában. Példás magatartása, szorgalma, a szakma elsajátítása során mutatott precíz, alapos munkavégzése is hozzájárult mindkét év kitűnő eredményéhez. Gyakorlati munkahelyén, a csornai Kugler Cukrászdában szeretik, megbecsülik munkáját.
Kitti eredményesen szerepelt a szakmai versenyeken. Társaival szemben segítőkész, nevelőivel szemben udvarias, példaértékű magatartást tanúsít.Tanulmányai mellett a közösségi munkából is kivette részét, jó szervező és irányító egyéniség.

Hóbor Dorina, a Csornai Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 12. C osztályos tanulója
Dorina a pedagógiai szakképző osztály tanulója. Kedves, barátságos jellemével már a gólyatáborban felhívta magára a figyelmet. Lelkes volt, kitartó, szívesen teljesítette a feladatokat. Ez a lelkesedése az évek alatt sem tört meg.Rengeteget dolgozott az osztályért, a közösség kialakításában példaértékű munkát végzett. Nem csoda, hogy 2 évig volt a Diákönkormányzat elnöke, így képviselhette társai érdekeit intézményi szinten is.Kollégistaként is részt vett a diákéletben, a kollégium műsorainak rendszeres szereplője, a kollégiumi diáktanács tagja. Dorina a négy év során a közösségi és kulturális munkája mellett tanulmányában is sikeresen teljesített.

Németh Bálint, a Csornai Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 12. D osztályos tanulója
Bálint a rendvédelmi tagozat ballagó diákja. Tanulmányi eredményével már kilencedik évfolyamban kitűnt társai közül, és az iskolában töltött évek alatt folyamatosan egyre jobb eredményt ért el.
A négy év folyamán négy alkalommal indult országos rendvédelmi versenyen. Az idei tanévben egyéniben országos 10. helyezést érte el, Győr-Moson-Sopron megye legjobb tanulója lett. A XI. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Versenyen csapatban az előkelő kilencedik helyezést szerezték meg Bálint vezetésével. Emellett Győr-Moson-Sopron megye legeredményesebb csapata díját, a Sárkányölő Szent György Emlékérmet kapták, és az ország legjobb Belügyi Rendészeti Ismeretekkel rendelkező csapata országos különdíját.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!