Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. December 19. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elcsitult a nemzetközi vita a médiaszabályozásról

Elcsitult a nemzetközi vita a médiaszabályozásról

A médiatörvény áprilisi módosítása lezárta a Magyarország és az Európa Tanács között fennálló vitát a médiaszabályozásról - mondta Koltay András. A Médiatanács tagja ezt annak a nemzetközi konferenciának a kapcsán mondta, melyet a médiaszabályozás aktuális kérdéseiről és kihívásairól tartottak az Európa Tanács, illetve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közös szervezésében kedden.

„Az Európa Tanács valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hosszabb ideje együttműködést folytat, melynek évzáró eseménye volt a mai, magyar és külföldi előadók részvételével lezajlott konferencia” – ismertette Koltay András. Elmondta az együttműködés a magyar médiaszabályozás Európában keltett vihara kapcsán jött létre. A közös munka első lépéseként megismerték egymást a felek. Az Európa Tanács megismerkedett a magyar szabályozás valódi tartalmával, és a gyakorlati alkalmazásával, a magyar fél pedig azokkal az elvárásokkal és ajánlásokkal, amelyek a médiaszabályozás területén léteznek.

„Az idén április elején történt törvénymódosítás felfüggesztette a médiatörvény szövegével kapcsolatos vitát. Habár a vita nem zárult le teljesen, sokat léptünk előre a kölcsönös megértés és egymás álláspontjának elfogadása felé” – hangsúlyozta Koltay András.

Eve Salomon, jogi és szabályozási tanácsadó megerősítette Koltay András szavait. Elmondta, jó pár probléma maradt, amely nem került orvoslásra, azonban a gyakorlati jogalkalmazásra koncentrálnak, nem akarnak feltétlenül további törvénymódosításokat kicsikarni.

Koltay András a mai konferenciáról elmondta, „előremutató, izgalmas beszélgetés volt, azonban a témából adódóan a párbeszédnek nem lehetnek lezárt pontjai, visszavonhatatlan konklúziói, hiszen a médiaszabályozás kérdései folyamatosan élénken foglalkoztatják az egész világot.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.