Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2011. December 16. 07:32, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Elégette a pénzt a tolvaj

Elégette a pénzt a tolvaj

Egymillió forint értékű arany ékszert lopott el három tolvaj szerdán az egyik makói zálogházból.

A nyomozók az elkövetők közül kettőt elfogtak, az ékszerek többsége előkerült – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

Szenti Szabolcs elmondta: egy 36 éves makói férfi két társával, egy fiatal fiúval és egy nővel ment be a zálogházba. Kérésükre az eladó megmutatta nekik az egyik tálca aranyat. A nő elterelte az alkalmazott figyelmét, társa pedig a kabátjába rejtette egy másik tálca tartalmát. A lopás után a nő a zsákmányból kapott részét 170 ezer forintért értékesítette, majd hazament. A makói nyomozók hamar megállapították az elkövetők személyazonosságát, mivel korábbi bűncselekmények miatt már ismerték őket.

Amikor a rendőrök megjelentek a nő házánál, hogy előállítsák, az ijedtében az égő kályhába dobta a 170 ezer forintot, hogy eltüntesse a bizonyítékot. A rendőrök a házkutatások során a többi ékszer nagy részét megtalálták. A nyomozók elfogták a 36 éves makói férfit is, míg harmadik társuk, a fiatalkorú fiú ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. A két gyanúsított beismerő vallomást tett.

Mivel az elfogott férfi februárban feltételes kedvezménnyel szabadult a börtönből, a makói rendőrkapitányság őrizetbe vette, és nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatását kezdeményezte.

Címkék: tolvaj, zálogház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 13:33, szerda | Kék hírek

21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel

Tolvajok 21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel, illetve kísérelték meg feltörni, mellyel közel 8 millió forintos kárt okoztak.

2024. Február 20. 16:16, kedd | Kék hírek

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló kiskorú diákkal

2024. Február 20. 09:16, kedd | Kék hírek

Két nőre is rátámadt ez az ember

Egy héten belül két nőre támadt rá az a férfi Tatabányán, akit a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.

2024. Február 20. 09:14, kedd | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől Tapolcán - Videó

Egy Tapolca környéki 27 éves férfinak egyedi azonosító jellel visszaélés és engedély nélküli vezetés miatt kell felelnie.