Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 07. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Elektronikusan ez is egyszerűbb

Elektronikusan ez is egyszerűbb

Van-e cégjegyzést kizáró ok?

A cégbejegyzésre kötelezett szervezetek megalakulása vagy változásbejegyzése előtt érdemes előre tisztázni, hogy a szervezetben érintett személyekkel szemben van-e valamilyen kizárási ok. A kérelem ingyenes, melyet legegyszerűbb elektronikusan eljuttatni a NAV-hoz. 2012-től kérhető előzetesen igazolás arról, hogy az adott személy, vagy cég alkalmas-e arra, hogy egy másik társaságban vezetőként, tagként vagy részvényesként közreműködjön.

Az a magánszemély vagy szervezet, amely egy vállalkozás vezető tisztségviselőjeként, cégvezetőjeként, képviseletre jogosult tagjaként, többségi befolyású tagjaként vagy részvényeseként kíván tevékenykedni, ingyenesen kérhet igazolást, hogy nem állnak fenn vele szemben olyan kizáró okok, melyek az adószám megállapításának megtagadását vagy akár törlését eredményeznék.

A kérelem benyújtására szolgáló nyomtatványt (17TADRI) elektronikusan a legegyszerűbb eljuttatni a NAV-hoz. A kérelem ingyenes, mely beküldhető Ügyfélkapun át egy példányban kitöltve.

A NAV a megadott paramétereket összeveti a nyilvántartásában szereplő adatokkal és az eredménytől függően kiállítja az igazolást vagy elutasítja a kérelmet. A kérelem elutasítását okozhatja többek között, ha hiányzik az űrlapról az adóazonosító szám vagy, ha a kérelmező a kérelem benyújtásakor közreműködik más, jelenleg adóregisztrációs eljárásban érintett adózónál is.

Ha előzetesen kiderül valamilyen kizáró feltétel, úgy az bizonyos esetekben orvosolható lehet, még a cégbejegyzési eljárás megkezdése előtt. Érdemes tehát előzetesen ellenőriztetni azoknak magukat, akik vállalkozások tagjai, részvényesei vagy vezetői szeretnének lenni.

A hivatal a témában is minden segítséget megad a honlapján elérhető tájékoztatókkal, továbbá telefonon (06-40/42-42-42) és az ügyfélszolgálatokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!