Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Február 20. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Életveszélyes állapotban vitte Ivánból a mentőhelikopter kórházba egy tűzeset sérültjét

Életveszélyes állapotban vitte Ivánból a mentőhelikopter kórházba egy tűzeset sérültjét

A 7. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten ötvenkilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenegy ember sérült meg, egy ember pedig életét veszítette.

Egy menetrend szerinti autóbusz és egy személygépjármű ütközött hétfő délután a 82. számú főút 62. kilométerszelvényében Nyúl és Écs között. A pannonhalmi hivatásos és önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket és a személyautóból egy embert kiemeltek, valamint a mentőszolgálatnak segítettek egy embert lehozni a buszról. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben. A balesetben egy ember súlyosan megsérült, négyen könnyű sérüléseket szenvedtek, egy ember pedig életét veszítette.

Egy személyautó árokba hajtott kedd este a 8527-es számú úton Sopron és Fertőrákos között. A soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltók csörlő segítségével kivontatták a járművet az árokból és megtisztították az úttestet. A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom. Az autóban a sofőr egyedül utazott, ő nem sérült meg.

Két személyautó ütközött csütörtök reggel a 86. számú főúton Újrónafő és Mosonudvar között. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az egyik autóban hárman, a másikban négyen utaztak, ők nem sérültek meg. A járművek forgalmi akadályt képeztek, amelyet a tűzoltó egységek megszüntettek. A műszaki mentés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett félpályán haladt a forgalom.

Egy személyautó péntek este lesodródott az úttestről, majd fának csapódott Sopronban, a Hajnal térnél. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, akit a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

Családi ház udvarán lévő, ötven négyzetméteres garázs tetőszerkezete és a hozzáépített pergola egy része égett szombaton dél körül Harkán, a Gyopáros utcában. A soproni hivatásos és a harkai önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet. Az egységek megbontották a tetőszerkezetet és visszahűtötték. A tűz a közelben lévő családi házra nem terjedt át. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy negyven négyzetméteres melléképület teljes terjedelmében égett vasárnap délelőtt Ivánban, a Széchenyi utcában. A kapuvári hivatásos, a répcelaki önkormányzati és az iváni önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fékezték meg a lángokat. A melléképületben tűzifa és használaton kívüli berendezési tárgyak égtek. A tűz a házra nem terjedt át, azonban a tűzoltó egységek átvizsgálták a lakóház padlásterét és kiszellőztették a füsttel telítődött szobákat. A veszélyessé vált épületrészeket erőgép segítségével elbontották. A családi ház áramellátás nélkül maradt, ezért az öt lakó rokonokhoz költözött. Az eset során egy ember súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?