Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 21. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: facebook

Életveszélyes éjszakai autóverseny a 85-ös főúton?

Életveszélyes éjszakai autóverseny a 85-ös főúton?

És ha megsérül vagy meghal egy arra járó? Hát akkor ez van...

Ezt a hátborzongató bejegyzést és "beszélgetést" tette közzé a Trabant like közösség a facebook-on. Fiatalok autóversenyt hirdettek múlt szombat éjszakára a 85-ös főútra Győr és Sopron közt. Az egyetlen szabály: aki először és Sopronba, az nyer.

Izgalmas dolog a száguldás, jó érzés, mikor felszökik az adrenalin. Lehet ezt azonban másként is csinálni. Lehet pályákat bérelni, hirdetnek versenyeket, itt az infoRábaköz oldalán is nagyon népszerűek a fertőszentmiklósi gyorsulási versenyről még a fényképek is. Van mód, hogy mások veszélyeztetése nélkül bárki megmutassa, milyen faszagyerek.

Tudatában vannak, hogy "ez egy veszélyes hajsza".

Miért is?Éjszaka kisebb a forgalom az utakon, de tompultabb, fásultabb sofőrök vezetik a kocsikat. Aki még mindig dolgozik, az azért fáradt, aki éppen megkezdte hajnalban a munkát, az pedig azért. Sajnos a rengeteg figyelmeztetés ellenére ittas, bódult, vagy egyszerűen friss jogsis rutintalan fiatalok vezetik haza az autókat a különböző bulikból. Csorna és Győr között az útépítés miatt sok a terelés, hetente új és új szakaszokon kell közlekedni, ami még a rutinos arra közlekedőket is megzavarja, vagy tán leginkább azokat, akik rutinból akarnak közlekedni a főút ezen szakaszán.

Győr és Sopron közt sok település belterületi szakaszán vezet az út, ami szintén nem versenypálya, viszont nem kizárható, hogy épp egy gyalogos vagy kerékpáros közlekedik arra akár eltompult állapotban.

Nem tudom, megrendezték-e a versenyt? Nem tudom, volt-e már ilyen korábban is? Nem tudom, terveznek-e ilyeneket a jövőben? Csak azt tudom, hogy a saját életét sem teheti kockára senki, hát még másokét. Sajnos rengeteg halálos, vagy maradandó sérülést okozó baleset történt már a 85-ös főúton. Családok vesztettek gyermeket, szülőt, nagyszülőt, unokát, testvért, házastársat. Ér ennyit egy szombat éjjeli száguldás a 30000 forintért?

Fiúk, mi itt élünk, itt élnek a barátaink, rokonaink, ismerőseink, holnap is látni akarjuk őket!

Ha kell, a rendőrség figyelmét is felhívjuk, hogy figyeljenek oda, akadályozzák meg az ilyen őrültségeket, védjék meg azok életét is, akik nem foglalkoznak másokéval.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás