Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 17. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: NAV

Elf Bart árult osztálytársainak a győri diák, lecsapott rá a NAV

Elf Bart árult osztálytársainak a győri diák, lecsapott rá a NAV

Saját iskolatársainak is árulta az ismeretlen eredetű és összetételű, így egészségre fokozottan ártalmas Elf Barokat az a győri középiskolás, akit a napokban fogtak el a nyugat-dunántúli pénzügyi nyomozók

A NAV munkatársai felderítőmunkával jutottak el egy tizennyolcadik életévét nem sokkal az elfogása előtt betöltő középiskolás fiatalhoz, aki Győrben a saját iskolatársainak is huzamosabb ideje árulta a budapesti ismerősétől beszerzett manórudakat.

A Bevetési Igazgatóság járőrei – bűnügyes kollégáik információi alapján – az elkövetőt budapesti árubeszerző útjáról hazafelé tartóztatták fel, majd a helyszínen a nyomozókkal közösen átkutatták az autóját. A pénzügyőrök a díler kocsijának gyári üregeibe rejtve különféle zárjegy nélküli jövedékiadó-köteles termékeket: Elf Barokat és cigarettát találtak.

A fiatal győri üzér elfogásával párhuzamosan a pénzügyi nyomozók az őt „áruval” ellátó budapesti „elosztó” lakásán is kutatást tartottak, ahol több mint 1 000 darab, ismeretlen eredetű, adózatlan Elf Bart és 2 600 szál cigarettát is találtak. A pénzügyőrök a jogsértő jövedéki termékeken túl, 11 millió forint és 2 500 euró – feltehetően bűnös tevékenységből származó – készpénzt is lefoglaltak.
Az említett zárjegy nélküli, adózatlan jövedéki termékek birtoklása is jogszabályba ütközik, az azzal való kereskedelem pedig bűncselekmény. A kérdéses, azonosítatlan származású és hatóanyagú Elf Barok, manórudak fogyasztása az emberi egészségre fokozottan veszélyes, akár több száz „slukkos” kialakításuk miatt a hagyományos cigarettához képest jóval addiktívabbak, könnyebben kialakulhat a rászokás. A manórudak okozta függőség miatt – a veszélyeztetett fiatalok védelmében – a NAV nyomozó hatósága a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a hasonló bűncselekmények felderítésére.

Címkék: elf bar, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk