Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 15. 19:56, hétfő | Helyi
Forrás: index.hu

Elfogyott a győri sebészek türelme?

Elfogyott a győri sebészek türelme?

Nem sokat kérnek, de arra sem jut.

Az Index úgy értesült, hogy ügyvédi letétbe helyezi felmondását a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 15 sebésze. Azért folyamodnak ehhez a drasztikus lépéshez, mert a béreik emeléséről indított tárgyalások elakadtak. Az orvosok az írják, ha március 31-ig a felek tárgyalóasztalhoz ülnek és kompromisszumos megoldás születik, visszavonják felmondási szándékukat.

Az orvosok közleménye szerint béreik emelése miatt januárjában fordultak a kórház vezetéséhez. A menedzsmenttől azt a választ kapták, hogy tárgyalásokra nincs lehetőség, a felsorolt igényeket a kórháznak nem áll módjában teljesíteni.
A sebészek közleménye szerint a bérigényüket a kórház vezetése sem tekinti eltúlzottnak. A megemelt bérek is jóval alacsonyabbak lennének az Európai Unió, vagy a környező országok szintjénél, de a régió megyei és városi kórházainál is.
A kórházban ugyanakkor az elmúlt években nem egy alkalommal került sor arra, hogy a felmondások elkerülése és a működőképesség fenntartása érdekében egyes osztályok bérigényeit önállóan kezelve, béremeléssel járó kompromisszumos megállapodásokat kötöttek.

Az orvosok a menedzsment részére beadott kérelmükben azt írták: nem akarják veszélyeztetni a betegellátást mindaddig, amíg a kórház vezetősége részéről valós szándék áll fenn, hogy közösen mindenki számára megfelelő megoldást találjanak.

A csornai kórházban megszüntették a sebészeti osztályt, így a győri sebészet működési problémái a Csornai Járás valamennyi betegét érintik. Tovább csökken az ellátás biztonsága. Ha a győri kórházban is megszűnik a sebészeti ellátás, vajon hol operálják a rábaközi betegeket? Katasztrófa közeli állapotban az egészségügyi ellátás.

További részeletek az indexen.

Címkék: beteg, kórház, sebészet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.