Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Október 18. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elhízáshoz vezet a reggeli kihagyása

Elhízáshoz vezet a reggeli kihagyása

Agyi vizsgálatok azt mutatják, hogy a reggeli kihagyása miatt az agy a nap további részében sokkal jobban kívánja a zsírosabb ételeket, ráadásul ebédre jóval többet esznek így az emberek - számol be a BBC. Ezért ez a módszer a fogyni vágyóknak egyáltalán nem ajánlott.

Nemhiába mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Jelen kutatásukban a szakemberek arra voltak kíváncsiak, hogy mi történik az agyon belül bizonyos ételek fogyasztásakor, vagy az azoktól való megvonáskor.

A kutatásban 21 normál testsúlyú személy vett részt, akiknél mágneses rezonancia vizsgálattal mutatták ki a különböző kalóriatartalmú ételekre adott agyi válaszokat.

Az első vizsgálat alkalmával nem kaptak reggelit, a második alkalmával pedig nagy mennyiségű ételt kaptak, ami mintegy 730 kalóriát tartalmazott. Az eredmények azt mutatták, hogy a reggeli kihagyása a magasabb kalóriatartalmú ételek felé 'téríti el' az agyat .

Ezért a fogyást nagyon megnehezíti, hogyha valaki úgy kísérletezik, hogy kihagyja a reggelit, mert ebédre és vacsorára így jóval több kalóriát fog bevinni a szervezetébe, mintha a reggeleket is étkezéssel kezdené.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.