Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. December 10. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Csorna-Kapuvár Szuperinfó

Elindult a Katalin Időskorúak Gondozóházának fejlesztése, bővítése

Elindult a Katalin Időskorúak Gondozóházának fejlesztése, bővítése

Európai Unió támogatás az idősek gondozására.

126,91 millió forint támogatással az Ezüst Kor Idősekért Közhasznú Alapítvány által működtetett Katalin Otthon Időskorúak Gondozóházának fejlesztésére, bővítésére kerül sor az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúrafejlesztés Operatív Program keretében.

Az Ezüst Kor Idősekért Közhasznú Alapítvány által működtetett Katalin Otthon Időskorúak Gondozóháza 2009 óta működik. A döri telephelyű szervezet az ellátásra szoruló időseket az ország teljes területéről fogadja. A Gondozóház ellátja az ápolási-gondozási feladatokat a kórházi ápolásra nem szoruló, önellátásra jórészt képes időskorúak számára, akik a családi gondozást átmenetileg nélkülözik, ugyanakkor betegségük miatt vagy más okból otthonukban ideiglenesen nem képesek gondoskodni magukról. Az intézmény gondoskodik a lakhatásról, 24 órás felügyeletet biztosít és ápolási, gondozási feladatokat szolgáltat napi háromszori étkezéssel. A lakókat ellátja tiszta ruházattal, textíliával, a külön jogszabályban meghatározott egészségügyi, illetve mentálhigiénés ellátás mellett pedig a hivatalos ügyekben is segítséget nyújt.

A szolgáltatás iránt egyre növekvő igények miatt, valamint a jelenlegi körülmények színvonalának emelése céljából az Alapítvány pályázatot nyújtott be. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúrafejlesztés Operatív Program keretében a projekt 2014. október és 2015. október között 126,91 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg. A program a Gondozóház jelenleg működő telephelyének fejlesztését és új telephely kialakítását foglalja magában. A kivitelezési munkálatok, valamint az eszközbeszerzések mellett a dolgozók szakmai továbbképzése is várhatóan az intézményi szolgáltatás színvonalának emelését eredményezi majd. A fejlesztés célja továbbá a zsúfoltság csökkentése, az akadálymentesítés, illetve korszerű elhelyezési körülmények kialakítása.
A projekt által elérni kívánt legfőbb eredmény az ellátottak életkörülményeinek javítása az átmeneti elhelyezés során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!