Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2014. Szeptember 16. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Elindult az ország első magyar-szlovák álláskereső portálja

Elindult az ország első magyar-szlovák álláskereső portálja

Új, ingyenes, álláskereső, -kínáló portál indult magyar-szlovák összefogással.

Az egyedülálló kezdeményezés hét magyar megye és öt szlovákiai kerület munkavállalóinak, munkaadóinak nyújt lehetőséget, hogy mindenki az igényeinek megfelelő munkahelyet, illetve munkaerőt találja meg.
A magyar-szlovák határ menti álláskeresők és álláskínálók új lehetőséghez jutottak a JobFishálláskereső portál indulásával. A közös munkaerőpiaci rendszer gondolata abból a felismerésből született, hogy számos munkaadó és munkavállaló azért nem talál egymásra, mert a jelenlegi álláskereső rendszerek sok esetben nem pontosan mérik fel és szolgálják ki a potenciális ügyfelek igényeit.
A JobFish a forrást biztosító programnak megfelelően hét magyar megye, illetve hat szlovákiai kerület álláskeresőinek és munkaadóinak az igényeire szabottan működik. A magyar megyék között szerepel Borsod, Szabolcs és Nógrád is, ahol a foglalkoztatottság, a munkanélküliség különösen komoly problémát jelent. A Jobfish nem elsősorban „nyugati” munkahelyekre, hanem az egymással szomszédos, de két külön ország munkalehetőségeire összpontosít.
- A Jobfish mind az álláskeresőknek, mind a munkaadóknak a projekt futamideje és fenntartási időszaka alatt ingyenesen biztosítja az álláskeresést és információ lekérését a munkaerőpiaci adatbázisból – mondta el Dr. Iváncsics János a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (KVA) ügyvezető igazgatója, a projekt magyar projektrészének projektmenedzsere. A portál ezentúl díjmentes hirdetési lehetőséget is biztosít is, illetve jogi információkat a határon átnyúló foglalkoztatásról.
A Jobfish a legkorszerűbb igényeknek megfelelően elérhető mobil készülékeken keresztül is (okostelefonok, tabletek) Android, iOS és Windows Phone operációs rendszerekkel.
A projekt a Magyarország-Szlovákia Határon átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében jött létre ERFA (uniós) forrásból. A projektet a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és partnere a Centrum pokročilých technológií Bratislava n.o valósította meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 16:00, szerda | Helyi

III. Barsi szólótánc verseny Vitnyéden

A belépés díjtalan.

2024. Február 21. 13:00, szerda | Helyi

Baleseteket okozó ismeretlen autósokat keresnek

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2024. Február 21. 09:00, szerda | Helyi

Meghirdette ezévi alkotói pályázatát a tűzoltóság

Az iskolások három korcsoportban szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást, videót vagy irodalmi alkotást küldhetnek be.

2024. Február 20. 16:00, kedd | Helyi

Ne adjon meg interneten banki adatokat senkinek!

A módszerek változnak, de a cél ugyanaz, hozzáférni az áldozatok számlájához és megszerezni a pénzüket.