Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Augusztus 16. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Kóny Önkormányzat

Elismeréseket is átadtak Kónyban a falunapon

Elismeréseket is átadtak Kónyban a falunapon

Henczel Szabolcs kapta a Kóny Községért Díjat.

Henczel Szabolcsegyetemi lelkész, plébános és a Soproni Egyetem Szent Pál Katolikus Szakkollégiumának igazgatója. 1976-ban Debrecenben született, de féléves korától Kónyban, édesanyja szülőfalujában nevelkedett. Azóta szülőotthonának nevezi és érzi Kónyt. Az általános iskola elvégzése után, Szombathelyen érettségizett, majd teológiát végzett a Római Latoráni Egyetem Győri Teológiai Fakultánsán. 2000-ben szentelték pappá a Győri Székesegyház-bazilikában. Új miséjét ebben az évben a kónyi templomban mutatta be. 2009-től a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kánonjogi Tanszéken Posztgraduális képzésen vesz részt, doktori dolgozatának megvédésére készül.

Henczel Szabolcs gazdag lelkészi-egyházi tevékenységet végez. Volt segédlelkész, önálló vezető lelkipásztor, püspöki biztos, és templomigazgató. 2011-től a Sopron belvárosában található Szent György Dómtemplom plébánosa, négy templom tartozik hozzá, és három egyházi oktatási intézmény felügyelete.

Erős emberi-érzelmi szálak fűzik Kónyhoz. Mindig segítő szándékkal érkezik falunkba, falujába. Tanácsaival segít a falu lakóinak. Az önkormányzat felkérésére előadásokat tart, erkölcsi, vallási témában. Többször közvetít az önkormányzat és az állami, egyházi szervek között, feladataink megoldásában, és a kitűzött tervek megvalósításában.

Ezek között meghatározó és kiemelkedő volt a közreműködése abban, hogy Ferenc pápa megáldotta a közadakozásból készült lélekharangunkat, és audencián fogadta községünk küldöttségét. Ez az első harang Magyarországon, melyet Ferenc pápa áldott meg.

Henczel Szabolcs széleskörű tevékenységéből a falunkat támogató kapcsolatából mindezek csak apró részletek. Tevékenységével méltán érdemelte ki, hogy átnyújtsuk neki szülőfaluja legmagasabb elismerését a Kóny Községért Díjat.

Kóny község érdekében végzett kiemelkedő közösségi munkájáért emléklapot és üvegplakettet kapott:
Varga Rita
Szalainé Szőllősi Anikó
Kiss Miklós
Ágostonné Molnár Zsuzsanna
Tóth Tamás
Ráczné Dömötör Szilvia
Varga András
Milus Szilvia Barbara

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.