Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2021. Május 27. 17:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a férfit, aki szállásadóira akarta gyújtani a házat

Elítélték a férfit, aki szállásadóira akarta gyújtani a házat

Emberölés előkészülete miatt két év két hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték csütörtökön azt a férfit, aki 2019 szilveszterén az őt befogadó házaspárra akarta gyújtani a házukat

- tájékoztatta a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-t. A vádhatóság közleményében azt írták: a Pécsi Ítélőtábla jogerős döntésével helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

A baranyai településen élő férfinak mozgáskorlátozott falubeli ismerőse felajánlotta, hogy lakhatásért és ellátásért cserébe segítsen neki és feleségének a ház körüli munkák elvégzésében.

Miután a vádlott 2018 februárjában a sértettek házába költözött, a házaspárral többször alakult ki konfliktusa.

A férfi 2019. szilveszter estéjén ittas állapotban a sértettekkel összeveszett, és közölte velük, hogy rájuk gyújtja a házat. Egy kannából a ház konyhájában, a működő fatüzelésű kályha közelében benzint locsolt szét, amelyet végül nem tudott meggyújtani. A ház egyik szobájába eközben bezárkózó sértetteket folyamatosan fenyegette, majd elhagyta az ingatlant.

Az ügyben első fokon eljáró Pécsi Törvényszék a vádlottat emberölés előkészületének bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért két év két hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a védelem felmentésért fellebbezett.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Címkék: ítélet, börtön

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 11:07, vasárnap | Belföld

Helikopteres tanfolyam miatt hétfőtől nagyobb zaj várható Veszprém és Somogy megyében

Intenzív hanghatásra kell számítani egy nemzetközi helikopteres harcászati oktatótanfolyam miatt hétfőtől október 21-ig Veszprém megyében és Somogy megye északi részén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

2022. Október 02. 06:00, vasárnap | Belföld

Orbán: épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Ki kell bírni a próbatételeket és \"épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve\".

2022. Október 01. 19:59, szombat | Belföld

Sokat érhetnek ezek a számok!

Az ötös lottó nyerőszámai: