Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Március 11. 15:02, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a gazdát, akinek a kosa megölt két embert

Elítélték a gazdát, akinek a kosa megölt két embert

Az elsőfokú ítéletet megváltoztatva a Veszprémi Törvényszék mellőzte a korábban kiszabott 1 év 6 hónapos szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztését,

így fogházba kell vonulnia annak a gazdának, akinek a kosa 2020-ban Szentgál környékén megölt két embert.

A törvényszék csütörtöki közleménye szerint a Veszprémi Járásbíróság tavaly októberben előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, akinek az elkóborolt kosa 2020 nyarán több embert megtámadott, kettőt pedig halálosan megsebesített.

A bíróság a vádlottat első fokon másél év, négy évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt és két évre eltiltotta a szarvasmarha-, ló-, sertés-, és juhtartó és -tenyésztő foglalkozástól is.

Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett. A törvényszék szerint a korábbi döntésnél nem vették kellő súllyal figyelembe, hogy a két elhunyton kívül másokat is megtámadott az állat, valamint azt sem, hogy a vádlott magatartása egynél több ember halálát okozta, ezért helyt adott a fellebbezésnek - közölték.

Az ítélet jogerős.

Címkék: ítélet, emberölés, gazda, kos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.