Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 06. 14:54, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Elítéltek a lépcsőházban ittasan lövöldöző rendőrt

Elítéltek a lépcsőházban ittasan lövöldöző rendőrt

Öt és fél évre ítéltek egy budapesti lépcsőházban ittasan lövöldöző, azóta már leszerelt rendőrt első fokon - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-t.

A közleményben azt írták, hogy tavalyelőtt novemberben a pihenésében megzavart vádlott egy fővárosi társasház pincéjében agresszív hangnemben, rendőri mivoltát hangoztatva megfenyegetett két munkást. Olyanokat mondott nekik, hogy ha nem fejezik be a fúrást, elvágja egyikük nyakát, felmegy egy bárdért meg a pisztolyáért, és lelövi őket.

Decemberben ittasan és gyógyszerektől bódult állapotban, szolgálatra alkalmatlanul a társasház tűzlépcsőházában egy társasházkezelő cég alkalmazottjára "Rendőrség, jöjjön ki!" felszólítással rákiabált, habár nem volt indokolt az intézkedés. Mivel a dolgozó nem törődött a vádlottal, a férfi négy lövést adott le a mennyezetbe, majd nem sokkal később az ajtó mögé húzódó sértettre is. Bár a vádlott nagy roncsoló hatású, úgynevezett expanzív lövedéket használt - amely áthatolt az ajtón és a szemközti falban állt meg -, nem találta el a sértettet. Az átlagostól eltérő lőszer tartására nem volt engedélye a rendőrnek - tették hozzá.

A vádlott elismerte ittasságát, gyógyszeres bódult állapotát, a munkások megfenyegetését, a lövéseket leadását, valamint azt is, hogy a lövedékek csak a véletlennek köszönhetően nem találták el a sértettet. Tagadta ugyanakkor, hogy látta vagy le akarta volna lőni őt. Védekezése szerint csak rágcsálókra lövöldözött, a lőszerről pedig nem tudta, hogy tiltott.

A Fővárosi Törvényszék a férfit emberölés kísérlete és lőszerrel visszaélés miatt öt és fél év börtönre ítélte és eltiltotta a lőfegyverek használatával kapcsolatos foglalkozásoktól. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság a tárgyaláson elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.