Városlista
2023. május 28, vasárnap - Emil, Csanád

Hírek

2022. Február 26. 07:00, szombat | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Elítélték a terrorcselekmény előkészületével vádolt magyar férfit

Elítélték a terrorcselekmény előkészületével vádolt magyar férfit

Első fokon 3 év 8 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék pénteken azt a férfit, akit terrorcselekmény előkészületével vádoltak - tudatta közleményben a bíróság sajtóosztálya.

Az ítélet szerint a vádlott felvette az iszlám vallást és titokban az iszlám radikális, dzsihadista irányzatának követője, valamint az Iszlám Állam terrorszervezet támogatója lett.

Az interneten radikális iszlamista, terrorcselekményekkel kapcsolatos tartalmakra keresett rá, online felületeken bombakészítésről, terrorcselekmények elkövetéséről beszélgetett ismeretlen személyekkel, továbbá megkezdte egy házi készítésű szöges csőbomba legyártásához szükséges anyagok beszerzését.

A vádlott, egyik chatpartnerével, Budapesten és vidéken, több helyszínen terrorista merényleteket tervezett.

A bíróság a büntetés kiszabásakor figyelembe vette a vádlott beismerő vallomását, továbbá hogy a bűncselekmény elkövetése idején beszámítási képessége enyhe fokban korlátozott volt.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, mivel mind az ügyészség, mind a vádlott és védője fellebbezett.

A törvényszék a bűnismétlés veszélyére hivatkozva fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú bíróság ügydöntő határozatáig. Ez a végzés nem végleges.

Címkék: ítélet, terror

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 24. 09:49, szerda | Kék hírek

Két millió forintért rendelt Elf Bart a NAV

A NAV Győr-Moson-Sopron vármegyei adóellenőrei az egyik népszerű közösségi oldalon látták egy árus hirdetését, akinél nagy tételben lehetett Elf Bart vásárolni.

2023. Május 22. 10:50, hétfő | Kék hírek

Komplett fegyverarzenált találtak egy albán férfinál Röszkén

17 gépkarabélyt, kettő géppisztolyt, kettő pisztolyt, valamint tölténytárakat és lőszereket találtak egy albán férfinál a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Roadpol: sok teherautó-sofőr nem használja a biztonsági övet

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Jogerősen húsz év fegyházra ítélték a VV Fanni-ügy vádlottját

Jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a VV Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlót szerdán.