Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 04. 08:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy kegyetlen késelő gyilkost Gyulán

Elítéltek egy kegyetlen késelő gyilkost Gyulán

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélt csütörtökön a Gyulai Törvényszék egy férfit, mert tavaly májusban késsel többször megszúrt egy másik férfit, aki ennek következtében meghalt. Az ítélet nem jogerős.

Az MTI-nek elküldött közleményben a bíróság a történtekről azt írta, a gyógyszert is fogyasztó elítélt kiskorú barátjával italozott és szórakozott, majd a hajnali órákban elmentek a lakóhelyére cigarettáért. A visszaúton a férfi minden előzmény nélkül odalépett egy éppen hazafelé tartó férfihoz, és az otthonában magához vett késsel többször megszúrta. A férfi a helyszínen életét vesztette.

Kiskorú barátja hívni akarta a mentőket, őt az elítélt az arcán sebezte meg a késsel, emiatt elmenekült a helyszínről.

Az elkövető ezután hazament és egy otthonról hozott talicskán elvitte a holttestet egy szemétgyűjtő konténer mellé, a testet a háztartási hulladék alá rejtette.

A törvényszék aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt mondta ki bűnösnek. A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

Címkék: ítélet, gyilkos, késelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.