Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 06. 15:02, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok

Eljött a pénzügyi tudatosság ideje: március 7-én indul a PÉNZ7!

Eljött a pénzügyi tudatosság ideje: március 7-én indul a PÉNZ7!

Március 7-én, hétfőn már nyolcadik alkalommal startol el a PÉNZ7, a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő program.

Ebben a tanévben a PÉNZ7 rendhagyó tanóráinak pénzügyi témája a pénzügyi tervezés és megtakarítások, vállalkozói témája pedig az „InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan!”. Az elmúlt 7 évben több mint 1 millió diák vett rész a PÉNZ7 tanóráin, és kapott így közvetlen információkat a pénzügyi és vállalkozói ismeretekről.

Március 7. és 11. között a PÉNZ7 rendhagyó tanórái keretében az alsós diákok pénzügyi tervező akadályversenyen vehetnek részt, a felsősök játszhatnak bankosat, a középiskolások pedig megtervezhetnek egy testvériskolai találkozót is. Egy hatórás projekt alatt a középiskolások saját digitális társasjátékot is készíthetnek. Emellett megismerkedhetnek a Pénziránytű Alapítvány fejlesztette MoneySimmel, amiben egy választott karakter életét kell irányítaniuk pénzügyi döntésekkel a 9-14. évfolyamos diákoknak. De folytatódik a tőzsdei befektetésekre felkészítő Részvényfutam, a legtehetségesebb diákok pedig színvonalas tanulmányi versenyeken mérhetik össze pénzügyi tudásukat.

A PÉNZ7-re regisztrált pedagógusok már hetek óta elérhetik a tanórák segédanyagait a PÉNZ7 oldalon, a témahétre e-learning tananyag, valamint mintaóra felvételek és webináriumok segítségével is készülhetnek.

A pénzügyi tudatosság azonban nem korlátozódhat egyetlen témahétre. Az interaktív pénzügyi tanórák kidolgozása mellett 450 ezer tankönyv és munkafüzet, digitális tananyagok és pénzügyi tudatosságot fejlesztő játék is segíti a diákok pénzügyi nevelését. Az oktatási tartalmakban főszerepet kap a gyakorlatorientáltság és az élményalapú oktatás. A program indulásától résztvevője a mintegy 30 országban egyidőben zajló European Money Week kezdeményezésnek.

A témahét sikeres megvalósítása érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint projektgazda, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány kötött hatoldalú együttműködési megállapodást.

A rendezvényre még a zárónapon is lehet regisztrálni, így nem marad le róla az sem, ki nem kapcsolt időben. A PÉNZ7-et követő héten pedig a pénzügyi tudatosságra való nevelés egyik legfontosabb helyszínét is megtekinthetik az érdeklődők. Március 15-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a világszínvonalú Pénzmúzeum, a Magyar Nemzeti Bank tudás- és élményközpontja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.