Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2012. Január 07. 07:08, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Elkapták az üzemanyagtolvajokat

Elkapták az üzemanyagtolvajokat

Elfogta a rendőrség a magyar–ukrán határnál, Tuzsér és Komoró térségében parkoló kamionok üzemanyagtolvajait.

A 19 és 25 éves tuzséri lakosokat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezésüket – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

A két férfi sorozatban törte fel a kamionparkolókban és a különböző vállalkozások telephelyein várakozó teherautók üzemanyagtartályait, és több mint 1 millió 200 ezer forint értékű üzemanyagot tulajdonítottak el – mondta Hajas Zoltán őrnagy.

A gyanúsítottak szerdára virradó éjjel betörtek a komorói MÁV-állomás egyik raktárába is, és 20 darab húszliteres műanyag kannát loptak el. Nem sokkal később egyiküket a környéken igazoltatták a rendőrök, és a rendelkezésre álló adatok alapján előállították. Az elszámoltatás során a férfi beismerő vallomást tett, és elmondta: társa segített neki az ellopott gázolaj szállításában és értékesítésében. Az üzemanyagért kapott pénzt fele-fele arányban osztották el.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két férfit 18 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, és a büntetőeljárásba bevonják az általuk megnevezett vásárlókat is, akik orgazdaságot követtek el.

Az egyik gyanúsított korábban már négyszer volt büntetve vagyon elleni bűncselekményekért, és jelenleg is – az üzemanyaglopáson kívül – kilenc ügyben folyik eljárás ellene – tette hozzá Hajas Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 13:33, szerda | Kék hírek

21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel

Tolvajok 21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel, illetve kísérelték meg feltörni, mellyel közel 8 millió forintos kárt okoztak.

2024. Február 20. 16:16, kedd | Kék hírek

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló kiskorú diákkal

2024. Február 20. 09:16, kedd | Kék hírek

Két nőre is rátámadt ez az ember

Egy héten belül két nőre támadt rá az a férfi Tatabányán, akit a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.

2024. Február 20. 09:14, kedd | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől Tapolcán - Videó

Egy Tapolca környéki 27 éves férfinak egyedi azonosító jellel visszaélés és engedély nélküli vezetés miatt kell felelnie.