Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 20. 14:21, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Elképesztő egyéni teljesítményekkel győzött a Thunder

Elképesztő egyéni teljesítményekkel győzött a Thunder

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapja nagyjából olyanra sikeredett, mintha valaki videojátékkal játszotta volna le ezt a tízmérkőzéses penzumot.

Oklahoma Cityben egy hosszabbításos találkozó mellett olyan egyéni teljesítmények születtek, amelyekre igazából jelzők sem nagyon léteznek. Precedens nélküli, hogy egy összecsapás alatt ugyanazon a csapaton belül egy 51 pontos, egy 40 pontos és egy tripla duplás mutató kerüljön be a statisztikába. Pedig ez most megtörtént a Thunderrel, s ez hősies győzelmet is ért. Minnesotában és Clevelandben is sajátos körülmények között dőltek el a meccsek, nézzük, hogy mi történt az 57. játéknapon!

Oklahoma City Thunder–Denver Nuggets 124–118

Ez az a mérkőzés, amelyen a statisztikát böngészve nem nagyon hinnénk a szemünknek, pedig Kevin Durant valóban 51 pontos karriercsúcsot ért el, Russell Westbrook tényleg szórt 40 (!) pontot még emellett, Serge Ibaka pedig élete első tripla dupláját érte el úgy, hogy megint volt tíz dobásblokkolása 14 pont és 15 lepattanó mellett. A találkozó végén így is simán diadalmaskodhatott volna a Nuggets, ha higgadtabb. Ám több labdaeladás miatt a hajrában hét, majd öt egységnyi előnyt is leadtak a 27 pontos Afflalo vezette coloradóiak, Durant pedig 4.4 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített. Jöhetett a túlóra, amelyben már a hazaiak kerültek fölénybe, és szépen hozták a rangadót.

A Thunder legjobbjai: Durant 51, Westbrook 40, Ibaka 14

A Nuggets legjobb dobói: Afflalo 27, A. Miller 21, Lawson 17

Minnesota Timberwolves–Philadelphia 76ers 92–91

Ricky Rubio 22 pontos karriercsúcsot dobott, Kevin Love pedig (20 pont, 15 lepattanó) az utolsó tizedmásodpercben (!) harcolt ki két büntetőt egypontos hátrányban, mindkettőt értékesítette, így célba ért a Minnesota, begyűjtve egy újabb nagy skalpot. A vendégeknél a húszig jutó Jrue Holiday emelkedett ki társai közül.

A Timberwolves legjobb dobói: Rubio 22, Love 20, Pekovics 17

A 76ers legjobb dobói: Holiday 20, Iguodala, L. Williams 13-13

Cleveland Cavaliers–Sacramento Kings 93–92

Egy pont döntött Clevelandben is, egy olyan mérkőzésen, amelyen a legutóbbi draftelső a legutolsó helyen (60.) kiválasztott újonccal nézhetett farkasszemet. Érdekesség, hogy Isaiah Thomas kezdőként 23 pontot, nyolc lepattanót és 11 gólpasszt tudott felmutatni a szintén 23-ig jutó, de ennél jóval kevésbé hasznos Irving, azaz a top választott ellen. A végén mégis Irving örülhetett, ráadásul ő döntött, mivel Cousins három szekundummal a rendes játékidő vége előtt dobott kettese után azt hitte a Kings és Tyreke Evans, hogy maradt még egy felhasználható mezőnyfaultja a Sacramentónak, de valójában nem, 0.4 másodperccel a végső dudaszó előtt léphetett oda a vonalra Irving, aki nem hibázott, így győzelemre vezette a Cavalierst. A hazaiaknál ki kell emelnünk az idén 4-es cetlivel elkelő Tristan Thompsont is, aki eddigi legjobb NBA-meccsét játszotta 15 pontos és 12 lepattanós dupla duplával.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 23, Jamison 21, T. Thompson 15

A Kings legjobb dobói: I. Thomas 23, M. Thornton 21, D. Cousins 19

New York Knicks–Dallas Mavericks 104–97

Most először nem tekintünk úgy Jeremy Lin egyébként fantasztikus egyéni produkciójára mint bombasztikus meglepetésre, pedig a fiatal irányító talán ezen a derbin volt a legjobb álomszerű berobbanása óta. A címvédő Dallas ellen 28 pontot és 14 gólpasszt jegyzett, a még mindig Carmelo Anthony nélkül felálló New Yorkot újabb értékes győzelemhez segítette ezzel, sőt újra 50 százalékon áll Mike D’Antoni legénysége. Az asszisztokban egyéni csúcsot döntő Lin több nagyon fontos triplát is értékesített a negyedik negyedben, ráadásul elképesztően jól mozgatta csapatát. JR Smith kínai idényének lejárta után ebben az évadban bemutatkozhatott az NBA-ben is, rögtön 15 ponttal segítette új csapatát, Tyson Chandler pedig dupla duplával (14 pont, tíz lepattanó) igyekezett bizonyítani volt klubja ellen. Hiába Nowitzki 34 pontja, ezen az estén megint Jeremy Lin és a Knicks felemelkedése került fókuszba.

A Knicks legjobb dobói: Lin 28, JR Smith 15, Novak, Chandler 14-14

A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 34, Marion 14, Terry 13

Miami Heat–Orlando Magic 90–78

Visszavágott legutóbbi vereségéért a 27 pontos Dwyane Wade húzta Heat a 12 pontos, 15 lepattanós dupla duplát produkáló Dwight Howard fémjelezte Orlandónak. James 25 egysége, 11 lepattanója és 8 gólpassza is említést érdemel, a Magic két ilyen teljesítménnyel szinte esélyt sem adott a rosszul kezdő vendégeknek, akiknél egyébként a 17-ig jutó Redick volt a legponterősebb, sok nagyon gyenge produkció született Stan Van Gundy csapatában, elég csak Turkoglu 1 ponttal zárt estéjére gondolnunk, Jason Richardson pedig pályára sem lépett sérülés miatt.

A Heat legjobb dobói: Wade 27, L. James 25, Haslem 10

A Magic legjobb dobói: Redick 17, D. Howard, G. Davis 12-12

Phoenix Suns–Los Angeles Lakers 102–90

Korán meglett a közte 20, a 21 pontja mellett 15 lepattanót is megkaparintó Marcin Gortat, valamint a 14 gólpasszt kiosztó Steve Nash gyorsan lerendezték Kobe Bryantet és a Lakerst. Bryant 32-őt szórt, s mellette a két nagyember, Gasol (17 pont, 12 lepattanó) és Bynum (16 pont, 10 lepattanó, 4 blokk) is dupla duplázott, de az arizonai csapatteljesítménnyel nem vehették fel a harcot a mai napon.

A Suns legjobb dobói: Dudley 25, Gortat 21, G. Hill 15

A Lakers legjobb dobói: Bryant 32, P. Gasol 17, A. Bnyum 16

New Jersey Nets–Milwaukee Bucks 85–92

Ersan Ilyasova nagy napján nem lehetett sansza a New Jerseynek hazai pályán, még úgy sem, hogy Brook Lopez visszatérhetett a pályára több hónapnyi kényszerpihenő után. A török nagyember - írd és mondd – 29 pontos, 25 lepattanós produkciót tett le az asztalra Andrew Bogut és Drew Gooder távollétében, mindkettő karriercsúcsnak számít az ő esetében. Deron Williams 26-ot szórt a hazaiaknál, de ez most nem segített.

A Nets legjobb dobói: Deron Williams 26, Morrow 17, Humphries 13

A Bucks legjobb dobói: Ilyasova 29, Jennings 17, Mbah a Moute 12

Houston Rockets–Utah Jazz 101–85

Talán a vártnál is simábban intézte el a Rockets a vendégeket a 32-őt szóró Kyle Lowry főszereplésével és Scola 26 egységével. Az első félidőben semmi gondja nem volt még a 23 pontja mellett 11 lepattanót szállító Jeffersonnak és társainak, de a texasiak emeltek a csapásszámon a nagyszünet után, a maradék két játékrészben pedig csupán egy 11 – 0-s roham érkezett a Utah-tól, amit leszámítva nem voltak igazán veszélyesek a hazai győzelemre Millsapék.

A Rockets legjobb dobói: Lowry 32, Scola 26, Kev. Martin 11

A Jazz legjobb dobói: Al Jefferson 23, Millsap 22, R. Bell 11

Detroit Pistons–Boston Celtics 96–81

Nagyon úgy fest, hogy valami véget ért a Bostonnál, egyszerűen borzasztóan játszik a Celtics, mintha képtelenek lennének megfelelően felpörögni, illetve koncentrálni Doc Rivers tanítványai, akik a fegyelmezettség mintapéldáinak számítottak hosszú éveken keresztül. Ugyan Kevin Garnett hiánya nyilvánvalóan érződött, illetve Brandon Bass is nagyon kellett volna a palánkok alá, de ez sem lehet magyarázat arra, amit most produkált a Boston Detroitban. Rajon Rondót még ki is állították a második félidő derekán, valahol ott adhatta fel lélekben is a Celtics, így a 17 pontos, 10 lepattanós Greg Monroe győzelemre vezethette társait. Igencsak feljavulóban van a Pistons, bár még mindig fényévekre van Lawrence Frank legénysége a rájátszástól.

A Pistons legjobb dobói: Monroe 17, Stuckey 16, Jerebko, Prince 13-13

A Celtics legjobb dobói: Pierce 18, Wilcox 14, R. Allen 13

Indiana Pacers–Charlotte Bobcats 108–73

Újabb „felhozómeccset" játszhatott a Pacers, s ki is használta az alkalmat, hogy alaposan elverje a legutóbb 16-os vereségszériát megszakító Charlotte-ot. 44-gyel is ment már a 6 10 pont feletti performanszt felvonultató Indiana, a szép dupla duplát elérő Roy Hibbert (18 pont, 14 lepattanó) vendéglátók kedvükre dobálhatták a kosarakat, védekezésben pedig annyira nem kellett sokat kiadni magukból, miután a Bobcats teljesen elképzelés nélküli kosárlabdát játszott vendégként.

A Pacers legjobb dobói: Hibbert 18, Granger, Da. West 14-14

A Bobcats legjobb dobói: D. Brown 16, K. Walker 15, Maggette, D. White 10-10

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.